A+ R A-

Aprilie 2017

 
CLAAS Newsletter - Dacă nu vizualizați corect Newsletter-ul vă rugăm să apăsați aici Versiune Online.
 
 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   30.03.2017
 
 
Stimate Domn,

În ediția de astăzi a Newsletter-ului CLAAS România vă invităm să citiți despre:

  • Dublul succes obținut de CLAAS la ediția din 2017 a premiilor pentru design iF
  • Conectivitate și Agricultura 4.0 – despre participarea CLAAS la SIMA 2017
  • CLAAS furnizează studenților Universității de Agricultură din Plovdiv utilaje agricole de ultimă generație pentru exerciții teoretice și practice
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
     
  Nu uitați! Campania noastră Premium pe câmp, premium și pe șosea! este valabilă până la data de 15 mai 2017. Dacă veți achiziționa până la această dată o combină nouă CLAAS veți intra în tragerea la sorți și puteți câștiga marele premiu: un autoturism Porsche Cayenne Diesel Platinum Edition! Mai multe detalii puteți găsi accesând Regulamentul Campaniei.  
     
 
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A.
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu
Tel. +40745.057.385
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv Class SRL
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A.
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL
Tel.+40759.033.978
Filiala Călărași
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea
Tel.+40758.033.224
 
 
Parteneri CLAAS pentru finanțare cu dobândă subvenționată:
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 
Dublu succes la ediția din 2017 a premiilor pentru design iF: CLAAS combină tehnologia avansată cu designul atrăgător
 
Dublu succes la ediția din 2017 a premiilor pentru design iF: CLAAS combină tehnologia avansată cu designul atrăgător
 
Utilajele agricole moderne nu sunt doar produse de înaltă tehnologie, ci impresionează și prin designul lor industrial atrăgător. CLAAS a demonstrat acest lucru prin cele două noi produse ale sale, obținând încă o dată distincții în cadrul premiilor pentru design iF de renume internațional. 

Ceremonia de decernare a premiilor de design iF de anul acesta a avut loc la centrul BMW Welt (BMW World) din München, unde 2.000 de invitați au sărbătorit alături de câștigătorii premiilor acestei ediții. Combina de recoltat furaje CLAAS JAGUAR 900 de înaltă performanță a obținut premiul pentru design iF la categoria „Produse”, în timp ce transmițătorul mobil GPS, RTK FIELD BASE, a câștigat mult râvnita medalie de aur iF. Ambele produse, care au concurat cu alte 5.575 de produse din 59 de țări, au atras atenția juriului prin îmbinarea armonioasă între tehnologie și aspect. 

„Succesul de care s-a bucurat anul acesta utilajul JAGUAR 900 la premiile pentru design iF se datorează colaborării strânse și eficiente dintre CLAAS și firma Budde Industrie Design din Münster", declară Dirk Lahmann, Manager de Proiect pentru noul JAGUAR. JAGUAR 900 este o combină de înaltă performanță, utilizată pentru recoltarea furajelor verzi. Conform explicațiilor juriului, contururile sale urmează fluxul de material recoltat și emană performanță și putere până la unitățile de tocare. Utilajul de înaltă calitate asigură un spațiu de lucru fiabil și confortabil și o bună vizibilitate. În plus, toate componentele care necesită întreținere sunt ușor accesibile și sunt orientate către nevoile utilizatorului. Prizele mari de aer din spate permit evacuarea optimă a aerului fierbinte de la motor. Combina de recoltat furaje are un aspect remarcabil și reflectă o armonie perfectă în fiecare detaliu.

Cel de-al doilea produs CLAAS premiat, transmițătorul mobil GPS, RTK FIELD BASE, a primit o medalie de aur iF. „Depunem eforturi pentru a obține un echilibru perfect între formă și funcționalitate nu doar pentru utilajele noastre, ci și pentru componentele noastre electronice”, a declarat Christian Radons, Director Executiv al CLAAS E-Systems, comentând asupra premiului obținut. 

RTK FIELD BASE ajustează semnalele GPS obișnuite, le transmite la o distanță de până la șase kilometri și ghidează automat întreaga flotă de utilaje agricole pe câmpuri cu o precizie de aproximativ 2-3 cm. Afișajul transmițătorului CLAAS RTK FIELD BASE diferă semnificativ de cel al produselor concurente, permițând clienților să realizeze ajustările necesare direct pe afișaj, fără a fi nevoie de instrumente externe. Toate celelalte elemente de design ale transmițătorului mobil sunt concepute, de asemenea, pentru o utilizare cât mai simplă a produsului; de exemplu, mânerele facilitează transportul și configurarea unității. Verdictul juriului cu privire la RTK FIELD BASE: „Prin această stație mobilă, CLAAS nu stabilește noi standarde doar în materie de tehnologie. Performanța dispozitivului vine și din funcționarea remarcabilă a acestuia, cât și din capacitatea sa de a se adapta perfect condițiilor de utilizare"
 
 
Despre premiile pentru design iF

Premiile de design iF sunt recunoscute în întreaga lume de mai bine de 60 de ani ca un etalon în evaluarea excelenței în materie de design. În cadrul acestei ceremonii sunt acordate premii pentru realizările în materie de design la toate disciplinele. Design pentru produse, ambalaje, canale de comunicare și servicii, arhitectură și amenajare interioară, precum și concepte profesionale. Toate produsele câștigătoare vor fi specificate în Ghidul Internațional de Design iF, publicat în aplicația iF Design și vor fi expuse în cadrul expoziției iF Design din Hamburg.
 
 
Premiile pentru design IF sunt decernate anual la 15 categorii diferite de către cea mai veche instituție independentă de design din Germania, iF International Forum Design GmbH.
 
 
 

 
Despre participarea companiei CLAAS la SIMA 2017: Conectivitate și Agricultura 4.0 – transformarea digitală a agriculturii și a tehnologiei folosite în agricultură
 
Despre participarea companiei CLAAS la SIMA 2017: Conectivitate și Agricultura 4.0 – transformarea digitală a agriculturii și a tehnologiei folosite în agricultură
 
Motto-ul ediției din acest an al expoziției SIMA a fost „Agricultura peste 10 ani”. Ce înseamnă să fii agricultor astăzi și cum va arăta agricultura peste 10 ani, în special din perspectivă globală? Cum ar trebui să răspundă agricultura la problemele economice, sociale și de mediu? Procesul digitalizării combină toate aceste aspecte și are loc aici și acum, indiferent în ce parte privești. Ce înseamnă digitalizarea pentru fermieri și contractorii din agricultură? Cum le va schimba digitalizarea mediul și modul în care vor acționa în viitor? CLAAS a studiat intens aceste aspecte și oferă câteva perspective referitoare la agenda digitală. 

Utilajele agricole rămân principalul sector de activitate pentru CLAAS

Utilajele agricole CLAAS, cum ar fi combinele de recoltat, combinele de recoltat furaje și tractoarele, vor continua să fie utilizate mulți ani de acum înainte în cadrul fermelor din întreaga lume. Aceste utilaje reprezintă principalul sector de activitate al companiei CLAAS și joacă un rol important în producția agricolă. 

Principalele caracteristici ale utilajelor CLAAS vor continua să fie îmbunătățite prin dezvoltarea permanentă a componentelor și în special a sistemelor automatizate, cum ar fi sistemul de configurare a combinei de recoltat CEMOS AUTOMATIC, protecția automată la suprasarcină AUTOFILL cu ajutorul unei camere video de pe combina de recoltat furaje sau CLAAS Sequence Management (CSM) de pe tractoarele CLAAS. 

În viitor, se va pune un accent tot mai mare pe întregul proces. Diferitele tipuri de utilaje vor conlucra tot mai des în cadrul unei rețele, după cum este cazul aplicației FLEET VIEW, de exemplu, care optimizează logistica de transport pentru combine de recoltat și ansamblurile tractor-remorcă. 

Transformarea digitală a agriculturii și tehnologiei folosite în agricultură

Arhitectura de comunicare de înaltă performanță permite accesul la o gamă vastă de date. Aceste date, care pot fi puse la dispoziție în orice moment, în volume aproape nelimitate și oriunde practic, vor schimba modul în care vor fi realizate lucrurile, atât pentru clienții noștri, cât și pentru întregul sector. În viitor, mulți fermieri și contractori din agricultură se vor concentra nu doar asupra combinei de recoltat furaje sau a tractorului în sine, ci și asupra procesului în care aceste utilaje sunt implicate. Acest accent pus pe procese precum comenzile de grâu sau recoltarea la capacitatea clientului va fi susținut de sisteme asociate, cum ar fi capacitatea de achiziție pentru recolte, serviciile furnizate de dealer sau furnizarea de piese de schimb. Thomas Böck, Director de Sisteme și Tehnologie în cadrul Grupului CLAAS, este încrezător că „fermierii și contractorii din agricultură vor face față provocării digitale”. Bineînțeles că acest lucru este condiționat de existența unei acoperiri excelente a rețelei: „Ce rost are să pregătești totul pentru a asigura o conectivitate optimă dacă nu există o rețea disponibilă? Observăm diferențe enorme în ceea ce privește disponibilitatea rețelei, care vor influența modul în care sunt utilizate utilajele noastre la nivel global”.

O nouă agendă digitală pentru CLAAS

Și sectorul agricol se confruntă cu noi provocări. Ca parte a „agendei sale digitale”, inteligent denumită, CLAAS implementează schimbări importante la nivelul companiei. Acestea includ și comunicarea cu clienții: CLAAS CONNECT oferă clienților CLAAS acces digital centralizat la toate serviciile online, cum ar fi reînnoirea licențelor, comanda pieselor de schimb și gama de utilaje second-hand CLAAS.

Un nou centru de dezvoltare pentru CLAAS E-Systems

Înființarea în 2014 a subsidiarei CLAAS E-Systems a adunat sub același acoperiș toată expertiza Grupului CLAAS în sisteme electronice. Scopul acesteia este de a dezvolta tehnologii care funcționează independent de utilaj și chiar de producător, pentru a integra utilajele în sisteme și sub-sisteme, de exemplu producția de lactate și recoltarea furajelor.

În toamna anului 2017, CLAAS E-Systems se va muta în noul centru de dezvoltare a sistemelor electronice din Dissen, în sudul Saxoniei Inferioare, Germania. Aici își vor desfășura activitatea peste 150 de angajați în domenii precum sisteme de urmărire a conturului solului, automatizare, arhitectura electronică cuprinzătoare a utilajelor, sisteme de informare pentru operator și schimbul de date, precum și pentru dezvoltarea unor soluții pentru a ține pasul cu extinderea digitalizării în agricultura interconectată.
 
 
Accentul pe client

O agricultură productivă, durabilă va profita la maxim de tehnologia digitală disponibilă la nivel mondial. Comunicarea continuă și schimbul de informații via ISOBUS sau inițiativa SPADE transatlantică a AgGateway vor asigura o înțelegere mai bună a tehnologiilor digitale. 

CLAAS se ghidează după principiul conform căruia toate datele aparțin clienților săi și doar aceștia pot decide dacă ar trebui să le poată utiliza și alții. „Securitatea și disponibilitatea datelor clienților este un factor cheie în acceptarea soluției Agricultura 4.0 ca parte a practicii cotidiene”, declară Joachim Stiegemann, directorul departamentului Managementul Produselor din cadrul CLAAS E-Systems.

La nivel global, viteza cu care vor fi digitalizate procesele de lucru va diferi foarte mult de la o regiune la alta. CLAAS va răspunde cu o gamă scalabilă de produse și va încheia parteneriate regionale strategice. Un exemplu în acest sens este parteneriatul cu firmele americane Trimble și Ag Leader în domeniul sistemelor de ghidare/direcție prin GPS. 

Principalul punct pe agenda digitală CLAAS sunt clienții companiei și cerințele acestora în materie de tehnologie agricolă.
 

 
CLAAS furnizează studenților Universității de Agricultură din Plovdiv utilaje agricole de ultimă generație pentru exerciții teoretice și practice
 
CLAAS furnizează studenților Universității de Agricultură din Plovdiv utilaje agricole de ultimă generație pentru exerciții teoretice și practice
 
În data de 2 martie la Universitatea de Științe Agronomice din Plovdiv a avut loc evenimentul cu tema: „CLAAS sprijină educația și cercetarea științifică la Universitatea de Științe Agronomice din Plovdiv”.

Rectorul, Prof. Dr. Hristina Yancheva, a deschis întâlnirea reamintind că inițiativele comune ale Universității și ale companiei germane CLAAS datează de un an și fac parte din strategia conducerii cu privire la extinderea legăturilor universității cu mediul de afaceri și cu practica agricolă, ce au devenit posibile prin bunăvoința D-lui Dr. Mayers Zherbole – până de curând consilier mai mulți ani la Ministerul Agriculturii și Produselor Alimentare al Republicii Bulgaria și a D-lui von Arnim – Președintele grupului de lucru bulgaro-german în domeniul agriculturii și industriei alimentare.

Prof. Yancheva a prezentat invitații oficiali: Prof. Hristo Bozukov – Ministrul agriculturii și produselor alimentare al Republicii Bulgaria, Prof. Asoc. Svetla Yancheva – Ministrul Adjunct al agriculturii și produselor alimentare, Georgi Tityukov – Primar Adjunct în Plovdiv, Kostadin Dimitrov – Primarul Regiunii Tracia, Dr. Mariana Cholakova – Consul Onorific al Germaniei la Plovdiv.

Reprezentanții CLAAS: Finn Petersen – Director Regional CLAAS Regional Center South East Europe, Karsten Volk – Manager regional, Alexandra Strugari – Coordonator de Marketing al CLAAS Regional Center South East Europe, Dimitar Stoyanov – Manager de Produs pentru Bulgaria și România

Reprezentanții Rapid KD: Nikolay Tsekov – Director Vânzări, Borislav Naydenov și Penko Lozarov de la departamentul de vânzări.

Parteneri din sectorul agricol: Nikolay Kolev – Director de vânzări la „Lemken Bulgaria” EOOD, Rangel Matanski – Membru al Consiliului de Administrație al Uniunii Naționale a Crescătorilor de Vite din Bulgaria. 

La masa rotundă a Universității au mai fost prezenți: conducerea, profesori de la catedra „Mecanizarea agriculturii” și studenți. 

Doamna Rector a prezentat principalele obiective ale Memorandumului de cooperare semnat în anul 2016 între Universitatea de Științe Agronomice, pe de o parte și CLAAS și reprezentantul său exclusiv în Bulgaria, Rapid KB, pe de altă parte: familiarizarea studenților și a doctoranzilor cu cele mai noi utilaje agricole, efectuarea de exerciții teoretice și practice pe teritoriul Universității , oportunități de organizare de programe de stagii și realizarea profesională a absolvenților motivați ai universității. Recomandările și opiniile angajatorilor sunt deosebit de importante în discutarea planurilor și programelor școlare, în vederea consolidării legăturii dintre educație și practicile agricole și creșterea calificării forței de muncă pregătite de Universitatea de Științe Agronomice.

În discursul său, Dl Finn Petersen a respins ideea conform căreia agricultura este de modă veche, deoarece este studiată în continuare și nu va dispărea. Creșterea preconizată a populației mondiale la 9 miliarde până în anul 2050, schimbările climatice și dezastrele naturale vor necesita o producție agricolă eficientă și utilaje de înaltă performanță pentru a satisface cererea tot mai mare de produse alimentare. Acesta și-a exprimat satisfacția în legătură cu prezența studenților, pentru care CLAAS - cel mai mare producător de utilaje agricole din Europa, împreună cu distribuitorul exclusiv în Bulgaria, compania Rapid KB - furnizează Universității de Științe Agronomice Plovdiv combina CLAAS TUCANO 430, hederul CLAAS VARIO 500 și tractorul CLAAS ARION 420, în scopuri de formare și o mai bună pregătire practică, si acesta este doar primul pas în vederea cooperării. Urmează susținerea de cursuri și seminarii de către reprezentanții companiei referitoare la utilajele agricole inovatoare și la tehnologiile pentru agricultura de precizie, iar studenții motivați vor avea posibilitatea de a efectua stagii și practică în filialele din Stara Zagora și Ruse. 

Următoarea etapă pe termen scurt a parteneriatului include susținerea de către specialiștii CLAAS a două cursuri în domeniul combinelor agricole si agriculturii de precizie, constând într-o parte teoretică și una practică, ceea ce va contribui la dezvoltarea cunoștințelor studenților și profesorilor. 

Ministrul Hristo Bozukov și-a exprimat mândria de a fi un absolvent al Universității de Științe Agronomice, lider în educația agricolă din țară și din străinătate. Succesul și prosperitatea universității se datorează bunei conduceri, profesorilor de calitate, tradițiilor și unei baze bune. Pozițiile de conducere pe care le ocupă absolvenții săi sunt o dovadă a calității personalului instruit. Acesta s-a adresat studenților și i-a provocat prin cuvintele sale spunând că îi invidiază pentru șansa de a se instrui astăzi la Universitatea de Științe Agronomice. El le-a urat succes și i-a sfătuit să profite din plin de oportunitățile pe care universitatea le asigură. 

Dl Petersen și Prof. Yancheva au semnat un contract pentru utilizarea utilajelor și un proces verbal de predare-primire.
 
 
Punctul culminant al evenimentului a fost înmânarea oficială de către Dl Petersen a cheilor combinei agricole și tractorului către Rectorul Universității, în prezența studenților, doctoranzilor, profesorilor, invitaților și reprezentanților mass-media. Toată lumea a avut posibilitatea de a se fotografia cu echipamentul furnizat, iar unele persoane chiar au urcat în cabina combinei.
 
 
 

 
         
Contact
CLAAS Regional Center
South East Europe
Sos. Bucuresti - Urziceni Nr. 68 C Birou1
077010 Comuna Afumati
Ilfov, România
Nr. Registrul Comertului: J23/1468/2012
Cod fiscal : RO 30247372

E-Mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Internet: www.claas.ro
   
Conducerea companiei:
Thomas Böck*
Lothar Kriszun*
Hans Lampert*
Hermann Lohbeck
Bernd Ludewig
Jan-Hendrik Mohr
*Director Executiv al Helmut Claas GmbH

Preşedintă a Consiliului de Supraveghere:
Cathrina Claas-Mühlhäuser

Preşedinte al comitetului de acţionari:
Helmut Claas

CIF: DE 160 410 788
 
 
 

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:195
Vizite ieri:150
Luna aceasta::2928
Luna trecuta:3485
Anul acesta25270

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00