A+ R A-

IANUARIE 2017

 
CLAAS Newsletter - Dacă nu vizualizați corect Newsletter-ul vă rugăm să apăsați aici Versiune Online.
 
 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   31.01.2017
 
 
Stimate Domn,

Sperăm că 2017 v-a găsit sănătoși, puternici și pregătiți pentru un an cu provocări, pe care suntem siguri că le veți face față cu brio.

Pentru prima ediție a Newsletter-ului din acest an, v-am pregătit câteva subiecte interesante, pe care le veți putea descoperi pe larg în cele ce urmează:
  • Cositoarea CLAAS DISCO 1100 TREND
  • Greblele de adunat CLAAS LINER 1600, 1600 TWIN și 1700
  • Controlul funcțiilor ISOBUS prin terminalul S10
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
Pentru orice informații și oferte personalizate specialiștii noștri vă stau ca întotdeauna cu plăcere la dispoziție:
 
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A.
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu
Tel. +40246.210.601
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv Class SRL
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A.
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL
Tel.+40744.487.560
Filiala Călărași
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea
Tel.+40748.238.127
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 
Cositoarea CLAAS DISCO 1100 TREND cu o lățime de lucru de 10,70 m.
 
Cositoarea CLAAS DISCO 1100 TREND cu o lățime de lucru de 10,70 m.
 
Pentru utilizarea intensivă a pășunilor este necesar un nivel înalt de eficiență. În condiții meteorologice nefavorabile, calitatea furajelor depinde de multe ori de viteza de recoltare. CLAAS vă prezintă cositoarea DISCO 1100 TREND, ce garantează un nivel ridicat de eficiență în exploatarea pășunilor datorită utilizării simple și lățimii de lucru foarte mari, de 10,70 m.
Acesta a fost creată pe baza modelului DISCO 1100 C BUSINESS. Lansată anul trecut și având aceeași lățime de lucru, aceasta este cea mai eficientă cositoare tractată, cu condiționator, disponibilă pe piață. Prin modelul DISCO 1100 TREND, CLAAS oferă acum această cositoare fără condiționator și cu utilizare simplă, ideală pentru fermierii care utilizează propriul echipament pentru exploatarea pășunilor.

Tehnologie pe termen lung

Cositoarea DISCO 1100 TREND îmbină un nivel înalt de eficiență cu o tehnologie simplă și fiabilă pe termen lung. Modul de funcționare a acesteia este pur mecanic, cu excepția unui terminal de comandă electronic, cu ajutorul căruia pot fi selectate diferite funcții, cum ar fi ridicarea individuală a cositorilor. Toate celelalte funcții pot fi controlate cu ușurință de operator utilizând supapele hidraulice ale tractorului, astfel că această cositoare este perfect adaptată pentru utilizarea cu tractoare echipate simplu, de minim 160 CP.
 
 
Cositoarea funcționează utilizând unitatea de tăiere  MAX CUT și sistemul de susținere ACTIVE FLOAT cu eficiență dovedită. Cu ajutorul sistemului ACTIVE FLOAT, operatorul poate adapta în orice moment presiunea de apăsare a celor două cositori în timpul utilizării, ca răspuns la condițiile schimbătoare. La fel ca pentru toate cositorile DISCO, sunt disponibile opțional apărători și apărători pentru tăiere la înălțime sau apărători pentru tăiere la înălțime dublă, astfel încât să poată fi modificată înălțimea de tăiere. Raportul de transmisie favorabil permite, de asemenea, acționarea cositorii la o turație redusă, de 850 rpm, reducând în mod semnificativ consumul de motorină.

Protecție împotriva coliziunilor

Durata mare de viață a cositorii DISCO 1100 TREND este asigurată de o gamă largă de dispozitive de protecție. În eventualitatea unei coliziuni, sistemul de protecție la suprasarcină SAFETY LINK protejează elementul de antrenare a unității de tăiere. Dispozitivul hidraulic de siguranță cu funcționare continuă oferă protecție suplimentară pentru ambele cositori. Cilindrii sunt activați la o presiune specifică, iar cositoarea este pivotată în spate și în sus. Datorită presiunii constante a uleiului în sistem, cositoarea respectivă este pivotată înapoi în poziția de lucru după ce a fost depășit obstacolul.

Transport rutier compact

 
 
Transportul pe șosea nu este o problemă, în ciuda lățimii mari de lucru. Brațele telescopice deplasează cu ușurință cositoarea în poziție verticală în spatele tractorului.  Protecțiile de siguranță sunt pliate automat în lateral sau în sus. Prin urmare, ansamblul tractor/cositoare este sigur și pentru transportul rutier, manevrabil și compact în timpul transportului, având mai puțin de 4,0 m înălțime și 3,0 m lățime. De asemenea, poate fi parcat în poziția de transport.

Cuplarea și decuplarea sunt deosebit de simple. La fel ca celelalte modele DISCO, cositoarea DISCO 1100 TREND este echipată cu dispozitive hidraulice de cuplare KENNFIXX. Furtunurile hidraulice sunt depozitate în siguranță și protejate în poziția de parcare datorită suportului magnetic.

De asemenea, cositoarea poate fi echipată cu lumini de lucru LED.

Cositoarea tractată din seria 50

 
 
CLAAS a adăugat un model nou la seria de cositori tractate 50, DISCO 3150 TC FLAPGROUPER, care are un design nou și este echipat cu unitatea de tăiere MAX CUT. În plus, noul model este echipat cu dispozitive lungi de formare a brazdei, controlate hidraulic, ce permit formarea unei brazde duble, având lățimea de aproximativ 3,0 m. Astfel, brazda este ideală pentru utilajul de recoltat echipat cu un pick-up lat. Această procedură este utilizată pe scară largă în Franța.

De asemenea, CLAAS oferă două opțiuni noi pentru cositorile din seria 50. La fel ca pentru seria CONTOUR, un dispozitiv stabil de parcare este disponibil acum și pentru modelele mai simple. Astfel, cositoarea poate fi parcată cu ușurință pe cadrul de depozitare în poziția de transport. O altă caracteristică nouă este limitatorul modern pentru capăt de rând pentru modelele fără condiționator. Aceasta înseamnă că ridicarea este limitată în mod automat prin intermediul unei supape hidraulice, iar înălțimea este selectată de operator prin intermediul unui orificiu.
 

 
Grebla de adunat CLAAS LINER cu depunerea laterală a materialului - trei modele noi pentru toate cerințele.
 
Grebla de adunat CLAAS LINER cu depunerea laterală a materialului - trei modele noi pentru toate cerințele.
 
CLAAS a introdus în portofoliul său trei modele de greble de adunat cu doi rotori, care vor prezenta un interes deosebit pentru companiile ce utilizează echipamente proprii. Cele două modele, LINER 1600 și 1600 TWIN, înlocuiesc modelul LINER 1250 cu eficiență dovedită. Productivul LINER 1700 se alătură gamei de echipamente cu lățimi de lucru mai mari, CLAAS oferind astfel șapte modele diferite în acest segment, care pot îndeplini orice cerință.
 
 
Noile modele LINER pot fi operate ușor și confortabil fără a necesita un terminal de comandă, ci prin intermediul supapelor hidraulice ale tractorului. În cazul celor două modele mai mici, elementul principal de acționare a fost mutat din poziția centrală în spate, ceea ce înseamnă că acum toate modelele au un cadru înalt și cilindri externi rabatabili. Acest lucru asigură o înălțime de lucru mai mare de 50 cm și garantează poziționarea stabilă, atât pe o suprafață înclinată, cât și pe șosea.  Pe șosele este posibilă atingerea unei viteze de până la 50 km/h.
 
 
Elementul central – suspensia universală a rotorilor.

Elementul central al noii greble de adunat LINER cu depunere laterală a materialului este suspensia universală a rotorilor, cu eficiență dovedită. Fiecare rotor are o suspensie individuală și se poate adapta în orice direcție la conturul solului. O articulație sferică la extremitatea frontală asigură o mobilitate ridicată a întregului corp al rotorului, astfel încât grebla de adunat LINER se poate adapta întotdeauna în mod optim la conturul solului. Șasiul rotorului noilor modele se poate deplasa liber, prevenind deteriorările cauzate de roți, chiar și în timpul virajelor strânse. În plus, șasiul principal cu volum mare asigură stabilitatea de excepție a greblelor de adunat pe suprafețe înclinate. Modelul LINER 1700 este disponibil, de asemenea, cu un șasiu cu 6 roți.
 
 
Lubrifiere constantă a angrenajului greblei de adunat.

Carcasele rotorilor tuturor celor trei modele noi LINER 1700 sunt închise ermetic și lubrifiate constant. Acestea au o transmisie simplă a puterii prin intermediul arborilor cardanici exteriori, intervale de lubrifiere lungi, de 250 ore și angrenaje auxiliare noi, stabile. Fiecare rotor este securizat în mod individual prin intermediul unui limitator de cuplu cu camă. Modelele CLAAS LINER 1600 și 1600 TWIN au o lățime de lucru de 6,20 m sau 6,90 m și funcționează cu cei mai mici rotori disponibili, cu diametrul de 2,90 m. Cele unsprezece brațe cu gheare sunt fixate ferm pe carcasă. Un punct de îndoire presetat la îmbinarea cu carcasa previne deteriorarea extinsă în cazul unei coliziuni. CLAAS LINER 1700 are o lățime de lucru de 6,60 m. Având un diametru de 3,20 m, rotorii sunt puțin mai mari decât cei ai modelelor din seria 1600. O altă diferență este fixarea ghearelor PROFIX, care asigură conectarea fără joc la carcasă a brațelor cu gheare ale noului LINER 1700, pentru reducerea la minim a uzurii. Brațele cu gheare sunt fixate prin intermediul unui suport simplu și pot fi înlocuite cu ușurință, dacă este necesar.
 
 
Colectare curată a materialului, fără murdărire.

Toate cele trei modele sunt echipate cu gheare cu unghi dublu, o inovație CLAAS utilizată cu succes pentru toate greblele de adunat timp de peste 15 ani. Forma lor specifică asigură poziționarea în permanență a ghearelor astfel încât să prindă bine materialul și să funcționeze uniform și fiabil, în toate condițiile de operare. Ghearele permit adunarea curată chiar și a unor volume mari de material și reducerea semnificativă a murdăriei.

Transport ușor

În poziția de transport, înălțimea tuturor modelelor noi este mai mică de 4,0 m, ceea ce înseamnă că nu este necesară demontarea brațelor. La modelul LINER 1700, protecția greblei de adunat se pliază automat în poziția de transport prin intermediul unui paralelogram sau poate fi pliată hidraulic. Opțional, este disponibilă și o protecție reglabilă hidraulic pentru ambele modele 1600, o altă protecție fiind disponibilă pentru modelul 1600 TWIN, ce permite utilizarea în modul de depunere pe două brazde.

În plus, toate cele trei modele au acum numeroase funcții care facilitează operarea echipamentului. Acestea includ, de exemplu, un stand de susținere lat și stabil, o supapă reglabilă pentru setarea vitezei de coborâre și un bloc de supape pentru reglarea decalajului dintre rotorii față și spate în timpul ridicării sau coborârii.

Noile modele LINER 1600, 1600 TWIN și 1700 sunt disponibile începând cu acest an.
 

 
Terminalul CLAAS S10 controlează toate funcțiile ISOBUS.
 
Terminalul CLAAS S10 controlează toate funcțiile ISOBUS.
 
CLAAS S10 este un terminal central care controlează și monitorizează funcțiile importante ale tractorului și utilajului. Pe lângă sistemele de direcție și camerele video, terminalul universal S10 poate controla și dispozitivele ISOBUS. În prezent, CLAAS și-a lărgit spectrul de operare cu noile funcții ISOBUS „Section Control” și „Task Management”, ceea ce înseamnă că în viitor va fi posibil controlul tuturor funcțiilor ISOBUS cu ajutorul unui singur terminal.

Funcțiile de control suplimentare ale terminalului S10 oferă operatorului și mai multe opțiuni de utilizare a tractorului. Și în trecut puteau fi controlate, reglate și optimizate în timpul utilizării toate implementele ISOBUS, prin intermediul afișajului S10, cu ajutorul funcției ISOBUS UT.
 
 
Section Control – controlul automat al secțiunii.

Cu funcția Section Control nou integrată este prevenită suprapunerea nedorită prin intermediul controlului automat al secțiunii și opririi anumitor acțiuni, fie că este vorba despre pulverizatorul pentru protecția recoltei, împrăștietorul de îngrășământ sau semănătoare. De asemenea, sunt disponibile opțiuni de reglare individuală pentru secțiunile cu forme incomode de la capăt de rând și pentru restul suprafeței.
 
 
Task Management – gestionare pentru profesioniști.

Integrarea funcției ISOBUS Task Management în sistemul de comandă al terminalului S10 va fi deosebit de interesantă pentru contractorii și managerii care răspund de operațiuni mai mari. CLAAS oferă opțiunile TC Basic și TC Geo pentru funcția Task Management.

Utilizând programul Task Management de pe PC-ul de la birou pot fi create comenzi detaliate de lucrări pentru secțiuni individuale, acestea fiind apoi transmise tractorului respectiv.  Dacă este necesar, operatorul poate modifica și optimiza oricând datele sarcinii prin intermediul terminalului S10. În combinație cu un software de gestionare a fermei pot fi urmărite cu ușurință, simultan, documentații ce implică condiționări reciproce.

În plus, opțiunea TC Geo a funcției Task Management asigură înregistrarea celor mai importante date pentru parametri corecți în cadrul fiecărei secțiuni, cum ar fi cantitățile de îngrășământ sau pesticide utilizate. Aceste date sunt transmise de la tractor către software-ul central utilizat pentru operațiune și servesc ca bază pentru crearea comenzilor viitoare de lucrări. Acest lucru permite utilizarea optimă a îngrășămintelor și pesticidelor necesare pentru productivitatea respectivă, rezultând o reducere a costului materialelor operaționale și a impactului asupra mediului.  

Un exemplu în acest sens este utilizarea CROP SENSOR CLAAS ISARIA (senzor pentru recoltă) împreună cu un împrăștietor de îngrășământ cu ISOBUS. În acest caz, terminalul S10 îmbină controlul celor două dispozitive ISOBUS și procesează simultan hărțile de aplicare cu referințe geografice.

Controlul suplimentar al funcțiilor ISOBUS Section Control și Task Management prin intermediul terminalului S10 sunt disponibile pentru toate tractoarele CLAAS din gama ARION până la gama XERION an model 2017, precum și ca echipare ulterioară pentru tractoarele fabricate de terți.
 

 
         
Contact
CLAAS Regional Center
South East Europe
Sos. Bucuresti - Urziceni Nr. 68 C Birou1
077010 Comuna Afumati
Ilfov, România
Nr. Registrul Comertului: J23/1468/2012
Cod fiscal : RO 30247372

E-Mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Internet: www.claas.ro
   
Conducerea companiei:
Thomas Böck*
Lothar Kriszun*
Hans Lampert*
Hermann Lohbeck
Bernd Ludewig
Jan-Hendrik Mohr
*Director Executiv al Helmut Claas GmbH

Preşedintă a Consiliului de Supraveghere:
Cathrina Claas-Mühlhäuser

Preşedinte al comitetului de acţionari:
Helmut Claas

CIF: DE 160 410 788                         

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:196
Vizite ieri:150
Luna aceasta::2929
Luna trecuta:3485
Anul acesta25271

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00