A+ R A-

Iulie 2017

 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   19.07.2017
 
 
,

De curând a avut loc lansarea inovațiilor CLAAS pentru anul finaciar 2017/2018. Momentan evenimentul a fost dedicat presei de specialitate, în cadrul căruia au fost peste 120 de jurnaliști din 25 de țări.

Prezentarea noutăților pentru publicul larg se va face în luna noiembrie la expoziția internațională AGRITECHNICA HANOVRA 2017.
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
Până atunci însă suntem bucuroși să vă dezvăluim pe parcursul următoarelor ediții ale Newsletter-ului CLAAS informații interesante despre noutățile noastre. În ediția de astăzi vă invităm să citiți despre:
  • Noua generație de tractoare din gama de mare putere AXION 900, pentru contractorii din agricultură și fermele de mari dimensiuni
  • Noua generație de tractoare ARION 600 / 500, potrivite atât pentru lucrul în câmp și pe pășuni, cât și pentru aplicații de transport și cu încărcător frontal pentru activitățile din ferme.
  • Pătrundeți în mediul virtual cu ajutorul ghidului interactiv pentru tractoare CLAAS.
În încheiere, avem deosebita plăcere să vă aducem la cunoștință că am relansat noua pagină web www.claas.ro, cu un nou design mai accesibil decât cel anterior, prin care dorim să oferim vizitatorilor noștri un acces mai bun și mai rapid la informații.

Veți găsi numeroase informații atât despre utilajele noastre, cât și despre piese de schimb și service. De asemenea, veți regăsi aici și secțiunea utilajelor de ocazie FIRST CLAAS USED, unde puteți găsi listate toate utilajele aflate în stocul nostru. 

Vă urăm vizionare plăcută, indiferent de dispozitivul de pe care vă decideți să navigați.

 Ca și până acum, pentru orice informații și oferte personalizate specialiștii noștri vă stau cu plăcere la dispoziție:
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A. 
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare 
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia 
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj 
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş 
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba 
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL 
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea 
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu 
Tel. +40745.057.358
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv-Claas SRL 
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui 
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava 
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL 
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A. 
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL 
Tel.+40759.033.978
Filiala Călărași 
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea 
Tel.+40758.033.224
 
 
Parteneri CLAAS pentru finanțare cu dobândă subvenționată:
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 
CLAAS lansează o nouă generație de tractoare AXION 900 din gama de mare putere
 
CLAAS lansează o nouă generație de tractoare AXION 900 din gama de mare putere
 
Gama de tractoare de mare putere CLAAS AXION 900 pentru contractorii din agricultură și fermele de mari dimensiuni a fost lansată în 2011, creându-și rapid un renume pe piață. Aceasta este apreciată în special pentru forța de tracțiune uriașă, interacțiunea perfectă dintre motor și transmisie, utilizarea extrem de simplă și consumul redus de carburant. CLAAS lansează acum noua generație AXION 900, care a cunoscut îmbunătățiri sistematice și oferă multe funcții noi. Printre acestea se numără motoare mai puternice cu un concept de turații scăzute, controlul optimizat al transmisiei CMATIC, noul terminal CEBIS cu ecran tactil și maneta multifuncțională CMOTION, precum și noua opțiune CIS+ cu cotieră multifuncțională. 

Motoare puternice și un nou model de top cu o putere de până la 445 CP 

Noile modele AXION 900 sunt echipate cu un motor FPT Cursor 9 cu 6 cilindri sofisticat, cu eficiență dovedită și o cilindree de 8,7 litri. Acest motor respectă toate prevederile standardului de emisii Stage IV (Tier 4). În plus, este echipat standard cu un turbocompresor cu geometrie variabilă, asigurând o presiune optimă a aerului de supraalimentare în funcție de sarcina curentă și turația motorului. Prin urmare, 70% din cuplul maxim este disponibil chiar și la ralanti. Puterea maximă a acestor modele (AXION 920 – 960) a fost mărită, ajungând acum între 325 și 445 CP (conform ECE R 120). Ca și până acum, noile tractoare AXION 900 transferă întreaga putere a motorului către roți chiar de la pornire și la toate vitezele de deplasare, fără a avea nevoie de amplificare.

Cuplu mai mare la turații mai mici

Datorită conceptului avansat de turații reduse, motorul tractorului AXION 900 generează un cuplu cu 18% mai mare față de modelul anterior, la o turație mai mică (cu până la 200 rpm). Acest lucru reduce consumul de carburant și asigură performanțe optime de conducere pentru toate aplicațiile de transport și operațiunile desfășurate pe câmp. O reducere suplimentară cu aproximativ 2 litri/oră a consumului de carburant este obținută prin scăderea automată a turației de ralanti de la 800 la 650 rpm în timpul staționării. În modul priză de putere ECO, până la 95% din puterea maximă a motorului este transferată arborelui prizei de putere în ciuda turației reduse a motorului, permițând operarea implementelor grele la o turație mai mică a motorului.

Transmisia continuu variabilă CMATIC cu hardware și software actualizat

Toate modelele din noua gamă AXION 900 sunt echipate standard cu transmisia continuu variabilă ZF Terramatic actualizată, care și-a dovedit eficiența pe tractorul AXION 800. Aceasta a fost adaptată la puterea sporită a acestor tractoare și se caracterizează printr-o stabilitate remarcabilă și prin transmiterea puterii cu o componentă mecanică, asigurând o eficiență maximă în toate gamele de viteză, de la 0,05 la 50 km/h. Sistemul de control al transmisiei continuu variabile CLAAS CMATIC utilizează un software de nouă generație, care integrează multe dintre cerințele clienților identificate în condiții reale de lucru și îmbunătățește interacțiunea motor-transmisie. De exemplu, tempomatul poate fi dezactivat prin intermediul pedalei de accelerație și transmisia se adaptează mai rapid la operațiunea desfășurată, deoarece operatorul poate comuta între două valori memorate de încãrcare a motorului prin simpla apăsare a unui buton.
Comutare între două valori memorate de încarcare a motorului prin simpla apăsare a unui buton
 
Comutare între două valori memorate de încarcare a motorului prin simpla apăsare a unui buton

Două versiuni disponibile pentru prima dată

Noul AXION 900 este acum disponibil în premieră în două versiuni – CIS+ și CEBIS. 

La fel ca CEBIS (sistemul electronic de informare la bord CLAAS), opțiunea CIS+ (CLAAS Information System) este extrem de ușor de utilizat și, în comparație cu CEBIS, oferă un nivel ridicat de confort cu un grad mai redus de complexitate. Printre caracteristicile CIS+ se numără ecranul color CIS de 7 inch integrat în montantul A și cotiera multifuncțională cu maneta de comandă cu 4 căi ELECTROPILOT și maneta de comandă DRIVESTICK pentru controlul transmisiei CMATIC. 

Opțiunea CEBIS este prevăzută cu noul terminal CEBIS cu un ecran tactil de 12 și cotiera ergonomică cu maneta de comandă multifuncțională CMOTION pentru controlul confortabil al tuturor funcțiilor principale utilizând degetul mare, arătătorul și degetul mijlociu. Noul CEBIS oferă multe funcții noi pentru o operare foarte rapidă și directă. Structura sa de operare intuitivă se bazează pe generația obișnuită CEBIS, fiind optimizată pentru utilizarea cu ecran tactil. O caracteristică deosebit de confortabilă este ajustarea rapidă a funcțiilor tractorului utilizate frecvent folosind DIRECT ACCESS, atingând pur și simplu silueta utilajului de pe ecranul tactil CEBIS. 

Sistemele de ghidare prin GPS precise de la CLAAS sunt disponibile din fabrică pentru opțiunile CIS+ și CEBIS în toate nivelurile de configurare. Soluția de telemetrie CLAAS TELEMATICS este inclusă în dotarea standard a tuturor tractoarelor AXION 900.

Sistem hidraulic cu confort sporit

Toate tractoarele AXION 900 au un sistem hidraulic cu senzor de încărcătură și un debit de 150 sau 220 l/min și manete de eliberare pentru toate conexiunile hidraulice din partea din spate. Versiunea CIS+ este prevăzută cu până la șase supape hidraulice, iar CEBIS cu până la opt supape hidraulice. În ambele versiuni, acestea sunt comandate electronic prin intermediul unor comutatoare basculante de pe cotieră și al manetei de comandă cu 4 căi ELECTROPILOT. În plus, tastele funcționale de pe cotieră și maneta de comandă multifuncțională pot fi configurate pentru oricare dintre supapele hidraulice. Acest lucru reduce eforturile operatorului, în special în timpul operațiunilor combinate, deoarece nu mai este necesară schimbarea frecventă a poziției mâinii.  

Prioritizarea supapelor hidraulice pentru un volum constant de ulei

În versiunea CEBIS, operatorul poate atribui prioritate oricărei supape hidraulice. Astfel, volumul de ulei presetat pentru supapa hidraulică prioritizată rămâne aproape constant chiar și atunci când sunt utilizate și alte supape hidraulice. Opțiunea de prioritizare este utilă, de exemplu, pentru echipamentele cu funcționare continuă precum motoarele hidraulice sau semănătorile de precizie pneumatice, care au nevoie de un debit constant de ulei în timpul funcționării. În noul terminal CEBIS poate fi definită, de asemenea, o rampă de deschidere și închidere pentru fiecare supapă hidraulică. Prin urmare, operatorul poate stabili la cât timp după activare ar trebui o supapă hidraulică să asigure debitul maxim de ulei presetat. Acest lucru reduce solicitările și uzura motoarelor hidraulice sau a cilindrilor hidraulici mai mici, de exemplu pentru marcarea pistelor.

Dispozitiv de cuplare flexibil pentru o gamă largă de implemente

Noul AXION 900 este prevăzut standard cu un dispozitiv de cuplare universal prevăzut cu o bară lungă de ajustare și o fantă pentru cuplare în bara de remorcare. Astfel, pot fi utilizate până la șase dispozitive de tractare diferite. La versiunile cu bară de remorcare, orificiile din fantă permit ajustarea distanței dintre puntea spate și punctul de cuplare, permițând operatorului să schimbe punctul de cuplare a implementului în funcție de sarcina curentă:
  • Acționat spre interior: confort sporit la rulare, de exemplu în timpul transportului pe șosele cu o sarcină mai mare pe bara de remorcare deoarece această sarcină este distribuită spre puntea spate
  • Actionat spre exterior: reduce raza de bracaj a ansamblului tractor/implement, de exemplu în timpul lucrului pe câmp, mutând punctul de pivotare înspre partea din spate
Dispozitivul de cuplare al noului AXION 900 respectă standardul ISO 500, permițând utilizarea simplă a unor cuple de la diferiți producători, compatibile cu standardul amintit. Ca alternativă este disponibil un element de cuplare pentru pick-up.
Dispozitiv de cuplare universal
 
Dispozitiv de cuplare universal

Noul pachet de iluminat și detalii practice utile

Noile tractoare AXION 900 sunt disponibile opțional cu diferite pachete de iluminat cu tehnologie LED. Pachetele includ până la 20 lumini de lucru și lumini de drum cu tehnologie LED, inclusiv lumini diurne. În plus, toate modelele pot fi echipate cu un sertar pentru scule detașabil cu role telescopice, deosebit de apreciat în gama de modele AXION 800. Sertarul este suficient de mare pentru depozitarea unei truse de scule standard, permițând schimbarea setului de scule de la bord în funcție de operațiunile desfășurate. Un alt detaliu practic pentru utilizarea zilnică sunt terminalele externe ale bateriei ușor accesibile pentru toate modelele. Astfel, fiecare tractor poate fi utilizat foarte simplu ca sursă de energie, de exemplu pentru realimentarea pe câmp. În plus, noul AXION 900 este echipat standard cu oglinzi cu unghi larg și două câmpuri vizuale ajustabile separat, precum și cu un racord de aer comprimat lângă treptele de acces în cabină din partea stângă
Oglinzi cu unghi larg și două câmpuri vizuale ajustabile separat
 
Oglinzi cu unghi larg și două câmpuri vizuale ajustabile separat

Noile tractoare AXION 900 vor fi disponibile spre vânzare la sfârșitul anului 2017.
 

 
CLAAS prezintă noua generație de tractoare din gama ARION 500 și 600
 
CLAAS prezintă noua generație de tractoare din gama ARION 500 și 600
 
Cu modelele gama ARION 500 și 600, CLAAS oferă tractoare polivalente, versatile, cu un nivel ridicat de confort, adecvate atât pentru lucrul în câmp și pe pășuni, cât și pentru aplicații de transport și ca încărcător frontal pentru activitățile din ferme. CLAAS prezintă acum o nouă generație a acestor tractoare cu eficiență dovedită, cu opțiuni de echipare îmbunătățite, o gamă extinsă de motoare și numeroase funcții noi. Printre acestea se numără noul sistem CIS+, noul terminal CEBIS, caracteristici îmbunătățite ale transmisiilor HEXASHIFT și CMATIC și noua suspensie față PROACTIV dezvoltată de CLAAS.

Trei opțiuni de echipare disponibile în premieră

Datorită sistemului de bază CIS, noului sistem CIS+ și terminalului CEBIS premium, trei opțiuni diferite de echipare sunt acum disponibile în premieră pentru modelele din gama ARION 500 și 600. Toate versiunile sunt disponibile cu o transmisie powershift HEXASHIFT; ca alternativă, versiunile CIS+ și CEBIS pot fi furnizate cu transmisia continuu variabilă CMATIC. Versiunea CIS a rămas simplă în mod deliberat, cu supape hidraulice acționate mecanic și ecran CIS, în timp ce versiunea CIS+ este echipată standard cu supape hidraulice cu comandă electronică și ecran color CIS. Ambele versiuni sunt prevăzute cu renumita cotieră multifuncțională cu manetă de comandă în patru direcții ELECTROPILOT și DRIVESTICK pentru comanda transmisiei. Versiunea CEBIS trece la nivelul superior, fiind echipată cu terminalul CEBIS complet reproiectat cu ecran tactil de 12 inch și funcția intuitivă DIRECT ACCESS, precum și cu maneta de comandă multifuncțională CMOTION, acționată cu doar trei degete.

Plaja mai mare de putere

Plaja de putere a tractoarelor din gama ARION a fost extină semnificativ. De la 125 CP pentru ARION 510 până la 185 sau 205 CP pentru ARION 660 datorită sistemului CLAAS POWER MANAGEMENT (CPM). În cazul tractorului ARION 660, CPM asigură o creștere a puterii cu până la 20 CP pentru transport și operațiunile care necesită utilizarea prizei de putere. Toate modelele ARION 500 sunt dotate cu un motor cu 4 cilindri, în timp ce tractoarele ARION 600 cu un motor cu 6 cilindri. La modelele ARION 600, turația la ralanti a motorului este redusă automat de la 800 la 650 rpm când tractorul staționează, asigurând o economie suplimentară de carburant. Toate motoarele respectă prevederile standardului de emisii Stage IV (comparabil cu Tier 4) datorită combinației dintre EGR (recircularea gazelor de eșapament răcite), filtrul de particule diesel (DPF) și convertizorul catalitic SCR (reducere catalitică selectivă). În ciuda includerii unui rezervor de AdBlue, capacitatea rezervorului de motorină a fost ușor mărită.
Rezervor AdBlue inclus
 
Rezervor AdBlue inclus

Transmisia powershift HEXASHIFT cu tempomat și SMART STOP

Transmisia powershift HEXASHIFT cu eficiență dovedită din dotarea noii game ARION a fost îmbunătățită în condiții practice și oferă o gamă largă de funcții noi. Printre acestea se numără tempomatul, care menține automat viteza de deplasare selectată de operator la o turație optimă a motorului. Astfel, motorul funcționează independent de sarcina curentă și este deosebit de eficient din punct de vedere al consumului. Funcția integrată SMART STOP asigură o manevrare extrem de confortabilă. La apăsarea pedalei de frână, transmisia se decuplează automat, nemaifiind necesară acționarea pedalei de ambreiaj. Astfel, efortul operatorului este redus, în special în timpul operațiunilor care necesită utilizarea intensă a ambreiajului, cum ar fi la folosirea încărcătorului frontal și la formarea baloților rotunzi.
Funcție SMART STOP (HEXASHIFT)
 
Funcție SMART STOP (HEXASHIFT)

Software nou pentru controlul transmisiei CMATIC

Transmisia continuu variabilă CLAAS CMATIC din dotarea modelelor ARION 600/500 utilizează un software de ultimă generație, care răspunde la multe dintre nevoile clienților identificate în condiții reale de lucru și asigură o coordonare mai bună între motor și transmisie. De exemplu, tempomatul poate fi dezactivat prin intermediul pedalei de accelerație, iar transmisia se adaptează mai rapid la operațiunea desfășurată, deoarece operatorul poate comuta între două valori salvate de suprasarcină a motorului prin simpla apăsare a unui buton.

Noua suspensie pe puntea faţă PROACTIV

Toate modelele ARION 500 și 600 noi pot fi echipate cu noua suspensie față PROACTIV dezvoltată de CLAAS. Greutatea tractorului este susținută în mod optim de suspensia față datorită dispunerii triunghiulare a celor doi cilindri de suspensie înclinați spre exterior. Controlul inteligent al suspensiei față PROACTIV asigură, de asemenea, stabilizarea activă antiruliu în curbe și reduce mișcările de tangaj în timpul frânării și accelerării. Acest lucru asigură un confort optim chiar și la rularea cu viteze mari pe șosele, piste sau câmpuri și sporește siguranța la deplasarea cu implemente grele atașate, prevenind oscilațiile ansamblului tractor/implement.
Noua suspensie față PROACTIV
 
Noua suspensie față PROACTIV

Direcția pe care o doriți

Noile modele ARION 500 și 600 sunt disponibile, de asemenea, cu sistemul de direcție dinamică CLAAS. Prin intermediul acestui sistem, operatorul poate modifica numărul de rotiri ale volanului necesare pentru obținerea aceluiași unghi de bracaj și ajusta direcția la operațiunea desfășurată prin simpla apăsare a unui buton. Ajustarea se realizează în două programe automate diferite, fiecare cu două niveluri, și un program manual cu patru niveluri de intensitate. Acest lucru asigură o manevrare mai simplă și mai rapidă, în special în timpul operațiunilor cu numeroase manevre de virare utilizând încărcătorul frontal sau la capăt de rând.

Cabină cu 4 sau 5 montanți

Toate modelele sunt disponibile cu o gamă actualizată de cabine. Fiecare versiune oferă un spațiu generos, un parbriz continuu și vizibilitate optimă, inclusiv asupra implementelor late din spate. De asemenea, clienții pot alege între cabina familiară cu 5 montanți, un acces larg și o portieră puțin proeminentă, și o cabină cu 4 montanți și un câmp vizual continuu în partea stângă a operatorului. Cabina cu 4 montanți este deja folosită de modelele AXION 900 și 800 mai mari.

Frână de parcare electronică, putere hidraulică mai mare și anvelope mai mari

Noile modele din gama ARION 500 și 600 sunt disponibile în premieră cu frâna de parcare electronică Parklock pe maneta REVERSHIFT. În cazul în care operatorul iese din cabină fără a acționa frâna Parklock, frâna de parcare de pe tractor și eventualele implemente/remorci atașate este activată pentru a preveni deplasarea tractorului și provocarea unui accident. În plus față de sistemul hidraulic anterior cu senzor pentru încărcătură și un debit de 110 l/min este disponibilă și o versiune nouă cu un debit de 150 l/min. Pentru modelele ARION 630 și cele din gamele superioare, jante de 42 inch și un diametru maxim al anvelopei de 1,95 m sunt acum disponibile opțional, asigurând o forță ridicată de tracțiune și protejând în același timp solul.
Frână de parcare electronică Parklock pe maneta REVERSHIFT
 
Frână de parcare electronică Parklock pe maneta REVERSHIFT

Noile tractoare CLAAS ARION 500 și 600 vor fi disponibile începând cu toamna anului 2017.
 

 
Cabina tractorului văzută prin mediul virtual - ghidul interactiv pentru tractoare CLAAS
 
Cabina tractorului pătrunde în mediul virtual - ghidul interactiv pentru tractoare CLAAS
 
Ghidul interactiv pentru tractoare CLAAS aduce realitatea virtuală și augmentată în universul utilajelor agricole, cu avantaje evidente pentru clienți. Rolul acestui ghid, furnizat ca aplicație gratuită pentru smartphone și tabletă, este de a explica diferitele funcții disponibile în cabina tractoarelor CLAAS.

Aplicația nu doar înlocuiește manualul tipărit, ci reprezintă și o modalitate mai simplă de a afla răspunsuri la unele întrebări legate de funcțiile disponibile în cabină. În loc să răsfoiască manualul, este suficient ca utilizatorul să fotografieze cu un smartphone comenzile relevante ale tractorului.

Utilizarea aplicației în cabină

Aplicația utilizează realitatea augmentată pentru a localiza componenta de control dorită, care poate fi orice de la o simplă lampă de control la sistemul CSM (CLAAS Sequence Management). Apoi, printr-un simplu clic pe smartphone sau tabletă, funcția respectivă este explicată sub forma unui text ilustrat. Pentru unele funcții mai complexe, explicațiile vor fi furnizate sub formă de tutoriale, pentru o mai bună înțelegere a informațiilor. 

Pentru a localiza o anumită componentă de control în cabină, aplicația are o funcție de căutare integrată, care funcționează pe baza sistemului de localizare al telefonului.

Utilizarea aplicației cu ochelari VR

Există și posibilitatea de a utiliza aplicația fără a fi prezent în cabină. Astfel, realitatea virtuală și ochelarii VR creează o experiență virtuală a șederii în cabină (în format 2D sau 3D).

Este o modalitate simplă și rapidă de a vă familiariza mai rapid cu funcțiile tractorului și de a profita la maxim de toate avantajele oferite de sistemele de asistență CLAAS – pentru un conform optim al utilizatorului și performanțe maxime. 

Aplicația este disponibilă pentru toate tractoarele CLAAS cu transmisie continuu variabilă CMATIC (ARION 500 și 600, AXION 800 și 900), alte modele urmând să fie adăugate în viitorul apropiat. Aplicația este deja disponibilă în limbile engleză și franceză, urmând să apară în curând și versiunea în limba germană.

Aplicația poate fi descărcată pe smartphone sau tabletă de pe App Store (iPhone și iPad) sau Google Play (Android)
 

 
         
Contact
CLAAS Regional Center
South East Europe
Sos. Bucuresti - Urziceni Nr. 68 C Birou1
077010 Comuna Afumati
Ilfov, România
Nr. Registrul Comertului: J23/1468/2012
Cod fiscal : RO 30247372

E-Mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Internet: www.claas.ro
   
Conducerea companiei:
Thomas Böck*
Lothar Kriszun*
Hans Lampert*
Hermann Lohbeck
Bernd Ludewig
Jan-Hendrik Mohr
*Director Executiv al Helmut Claas GmbH

Preşedintă a Consiliului de Supraveghere:
Cathrina Claas-Mühlhäuser

Preşedinte al comitetului de acţionari:
Helmut Claas

CIF: DE 160 410 788

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:197
Vizite ieri:150
Luna aceasta::2930
Luna trecuta:3485
Anul acesta25272

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00