A+ R A-

Iunie 2017

 

 
CLAAS Newsletter - Dacă nu vizualizați corect Newsletter-ul vă rugăm să apăsați aici Versiune Online.
 
 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   05.06.2017
 
 
Stimate Domn,

În ediția de astăzi a Newsletter-ului CLAAS România vă invităm să citiți despre:
  • Helmut Claas a primit Medalia Diesel, supranumită și „Oscarul inventatorilor”, acordată de Institutul German pentru Invenții la categoria „cea mai mare realizare în materie de inovație”.
  • De la o idee la tractorul finalizat – o privire în culise plină de acțiune. Un website interactiv care vă prezintă procesele de proiectare, dezvoltare și producție din cadrul CLAAS Tractor.
  • Despre certificarea oficială a aplicației EASY on board de la CLAAS ca terminal ISOBUS de către AEF.
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
     
  Și, pentru că nu demult s-a încheiat o nouă ediție de succes a expoziției în câmp AgriPlanta-RomAgroTec, vă invităm să vizionați un interviu cu câștigătorul Tombolei “Premium pe câmp, premium și pe șosea!”, al cărei premiu a fost un autoturism Porsche Cayenne Diesel Platinum Edition.  
     
 
Pentru orice informații specialiștii noștri vă stau ca întotdeauna cu plăcere la dispoziție:
 
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A.
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu
Tel. +40745.057.385
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv Class SRL
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A.
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL
Tel.+40759.033.978
Filiala Călărași
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea
Tel.+40758.033.224
 
 
Parteneri CLAAS pentru finanțare cu dobândă subvenționată:
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 
Helmut Claas a primit Medalia Diesel
 
Helmut Claas a primit Medalia Diesel
 
Helmut Claas, de mulți ani asociat comanditat al Grupului CLAAS, a primit Medalia Rudolf Diesel acordată de Institutul German pentru Invenții (Deutsches Institut für Erfindungswesen) la categoria „cea mai mare realizare în materie de inovație”.

„Cu siguranță este ceva foarte special să poți fi onorat în acest fel după împlinirea vârstei de nouăzeci de ani. Dar meritul nu este atât al meu, cât al puternicei noastre echipe de la CLAAS și se datorează modului în care am putut îmbina pasiunea pentru invenții cu succesul financiar”, a declarat Helmut Claas la ceremonia de premiere care a avut loc în Galeria Celebrităților din cadrul Muzeului German din München.

Helmut Claas a transformat compania înființată de tatăl și unchii săi în 1913 într-un producător mondial de top din domeniul utilajelor agricole. În momentul de față compania este condusă de reprezentanta celei de-a treia generații a familiei, Cathrina Claas-Mühlhäuser. Helmut Claas s-a născut în 1926 la Harsewinkel, Germania, fiind cel mai mare dintre cei trei copii ai familiei. În perioada 1948 - 1954 a studiat ingineria mecanică la Universitatea Tehnică din Hanovra. Studiile au inclus un semestru la Viena și un an de studii în domeniul agriculturii la Paris. A pus întotdeauna un accent deosebit pe dezvoltarea de produse revoluționare și producerea acestora în masă, în condiții rentabile. Helmut Claas a fost inițiator sau co-autor al unei întregi serii de inovații. De exemplu, la începutul anilor ”70 a fost dezvoltată seria DOMINATOR, pe baza unui concept constructiv modular sau cu platformă. Modelele DOMINATOR au ajuns printre cele mai de succes combine de recoltat din lume. Următorul model, LEXION, a fost dezvoltat tot în era lui Helmut Claas. Acesta este considerat și în prezent cea mai avansată și performantă combină de recoltat din lume. Dezvoltarea combinelor autopropulsate de recoltat furaje JAGUAR a fost o altă poveste de succes, datorită căreia CLAAS a dominat piețele globale.

Multe universități de renume internațional din Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria și Germania i-au acordat lui Helmut Claas titlul de doctor onorific. De exemplu, în 2000 a primit titlul onorific de „Doctor în studii agricole” ca „recunoaștere a realizărilor de excepție în domeniul ingineriei agricole și a serviciilor aduse dezvoltării utilajelor agricole moderne, de înaltă performanță” din partea Universității din Stuttgart-Hohenheim. De asemenea, în 2004 a fost numit membru al senatului onorific al Universității din Stuttgart-Hohenheim, pentru realizările pe care le-a avut de-a lungul întregii vieți în domeniul tehnologiei agricole inovatoare. În iunie 2009, Universitatea Goryachkin din Moscova, care acum poartă denumirea de Academia Agricolă Timiryazev, l-a desemnat profesor onorific. Tot în 2009, Franța i-a conferit lui Helmut Claas titlul de „Cavaler al Ordinului Legiunii de onoare”, în cinstea serviciilor aduse în calitate de pionier al cooperării franco-germane.

Titlurile acordate pentru întreaga sa activitate au fost întregite de titluri personale, cum ar fi cel de cetățean de onoare al orașului său natal, Harsewinkel, Germania, Medalia de Merit a landului Baden-Württemberg din Germania, precum și Ordinul de Merit din partea ministrului francez al agriculturii.

Medalia Diesel este considerată „Oscarul inventatorilor”. Acesta este considerat cel mai vechi premiu pentru inovație din Germania. Eugen Diesel, fiul lui Rudolf Diesel, a fost inițiatorul ceremoniei de acordare a premiului, în 1953. Acesta pune un accent deosebit atât pe realizările științifice, cât și pe antreprenoriatul bazat pe invenții. Consiliul director pentru selectare este alcătuit din peste 40 de membri și directori generali cu responsabilități antreprenoriale semnificative în cadrul companiilor din domeniul tehnologic.
 

 
De la o idee la tractorul finalizat – o privire în culise plină de acțiune a paginii web care vă prezintă procesele de proiectare, dezvoltare și producție din cadrul CLAAS Tractor
 
De la o idee la tractorul finalizat – o privire în culise plină de acțiune a paginii web care vă prezintă procesele de proiectare, dezvoltare și producție din cadrul CLAAS Tractor
 
Care sunt aptitudinile și expertiza necesare fabricării unui tractor CLAAS? Și care sunt fazele de dezvoltare de la ideea inițială la produsul finit de înaltă tehnologie? Toate acestea sunt prezentate pe noua pagină de internet CLAAS Tractor, tractors-making-of.claas.com. În cadrul unor scurte videoclipuri și interviuri, angajații CLAAS și fermierii oferă informații fascinante din culise și detalii personale cu privire la fiecare etapă de proiectare, dezvoltare și producție a tractorului.

Modele în mărime naturală din materiale compozite

Pe noua pagină de internet CLAAS Tractor, pasionații de tractoare pot afla, de exemplu, cum proiectanții CLAAS se consultă în prealabil și mod activ cu fermierii și contractorii din agricultură și țin cont de dorințele și cerințele acestora la proiectarea modelelor noi. Noua pagină de internet oferă, de asemenea, detalii unice cu privire la faza de dezvoltare, în cadrul căreia inginerii creează pe computer prototipuri de tractoare noi înainte de a crea modele în mărime naturală din materiale compozite. Noile tractoare create pe baza acestor modele sunt testate și îmbunătățite de fermierii și contractorii din agricultură din întreaga lume. Și procesul complex de validare CLAAS este explicat pe această pagină de internet. Este prezentat, de exemplu, modul în care noile game de tractoare sunt supuse unor teste de anduranță și unor solicitări extreme în cadrul Centrului de Testare CLAAS de lângă Le Mans.

Cum construim un tractor CLAAS personalizat?

Videoclipurile cu amănunte din culise indică modul în care CLAAS reușească să construiască fiecare tractor conform cerințelor specifice ale clientului, fiecare dintre aceste tractoare fiind unic. O privire asupra procesului de producție dezvăluie modul în care sunt echipate cabinele cu panouri de instrumente, sistemul de frânare și alte ansambluri pe o linie de asamblare cu o lungime de 200 m, cum sunt fabricate punțile, transmisiile și alte componente importante și cum funcționează atelierul de vopsitorie.

Toate informațiile referitoare la fabricarea tractoarelor CLAAS sunt acum disponibile și în limba română pe pagina de internet www.tractors-making-of.claas.com și ca aplicație pe www.itunes.apple.com/de/app/claas-tractors.-making-of.
 

 
CLAAS EASY on board – Certificarea AEF ISOBUS a aplicației CLAAS pentru tabletă
 
Aplicaţia CLAAS EASY on board – Certificarea AEF ISOBUS a aplicației CLAAS pentru tabletă
 
Aplicația EASY on board de la CLAAS a fost certificată oficial ca terminal ISOBUS de către AEF. Aceasta este până în momentul de față prima și singura aplicație pentru tablete ce poate fi utilizată pentru operarea oricărui implement ISOBUS.

Fundaţia pentru echipamente electronice din industria agricolă (AEF) a certificat simultan două funcționalități ale aplicației CLAAS - ISOBUS UT și Auxiliary Control. Prescurtarea UT înseamnă Universal Terminal (terminal universal), adică această aplicație poate fi folosită pentru operarea unei game largi de implemente ISOBUS. Acest lucru prezintă marele avantaj că utilizatorii pot utiliza un singur terminal pentru toate tipurile de implemente. Pe de altă parte, Auxiliary Control asigură o utilizare mai ușoară și mai multă flexibilitate deoarece diversele funcții ale implementelor pot fi transferate de la aplicație la butoanele pentru funcții ale oricărei manete multifuncționale de comandă Aux-compatibilă.

După obținerea certificării, aplicația EASY on board este acum listată în baza oficială de date AEF. De exemplu, fermierii și contractorii pot utiliza această bază de date pentru a verifica ce implemente pot fi controlate cu ajutorul aplicației EASY on board înainte de a face o nouă investiție.

Cum funcționează aplicația EASY on board

Opțiunile flexibile oferite de tablete, folosite deja în multe ferme, fac din aplicația EASY on board o alternativă cu cost scăzut la terminalul ISOBUS standard. Când nu este utilizată pentru controlul implementelor, tableta poate fi folosită tot anul în multe alte scopuri agricole și neagricole - navigare pe internet, răspuns la e-mail-uri, navigare pentru verificarea previziunilor meteo. Cu ajutorul aplicației EASY on board, orice operator își poate folosi tableta personală ca terminal pentru comanda utilajului.

Pentru a folosi aplicația EASY on board aveți nevoie de o tabletă Apple (iPad Air sau mai recentă) cu sistem de operare IOS 9.0 sau mai recent. În privința utilajului, aplicația cere ca implementul și tractorul să fie conectate printr-un cablu ISOBUS și mufa ISOBUS de la partea din spate. Este nevoie și de un adaptor WLAN special (CWI – interfaţă wireless CLAAS) și un suport universal pentru tabletă. Ambele sunt disponibile la dealerii CLAAS.

Adaptorul WLAN, conectat la mufa ISOBUS din cabina tractorului, permite comunicarea între implement și tabletă; în același timp, mufa și adaptorul asigură și o sursă fiabilă de curent pentru tabletă.

Aplicația EASY on board este disponibilă în App Store pentru descărcare gratuită pe tabletă. Trebuie instalată doar o dată pentru a crea afișajul de operare a implementului indicat pe ecranul tactil ca fiind în uz în momentul respectiv. Cu ajutorul acestui afișaj, implementul poate fi operat foarte ușor prin atingerea ecranului.

Fotografie: Orice implement ISOBUS poate fi operat cu aplicația CLAAS EASY on board certificată AEF.
 

 
Interviu cu câștigătorul Tombolei CLAAS “Premium pe câmp, premium și pe șosea!” – dați click pe imagine pentru vizionare
 
Interviu cu câștigătorul Tombolei CLAAS “Premium pe câmp, premium și pe șosea!” – dați click pe imagine pentru vizionare.
 
 

 
         
Contact
CLAAS Regional Center
South East Europe
Sos. Bucuresti - Urziceni Nr. 68 C Birou1
077010 Comuna Afumati
Ilfov, România
Nr. Registrul Comertului: J23/1468/2012
Cod fiscal : RO 30247372

E-Mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Internet: www.claas.ro
   
Conducerea companiei:
Thomas Böck*
Lothar Kriszun*
Hans Lampert*
Hermann Lohbeck
Bernd Ludewig
Jan-Hendrik Mohr
*Director Executiv al Helmut Claas GmbH

Preşedintă a Consiliului de Supraveghere:
Cathrina Claas-Mühlhäuser

Preşedinte al comitetului de acţionari:
Helmut Claas

CIF: DE 160 410 788

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:196
Vizite ieri:150
Luna aceasta::2929
Luna trecuta:3485
Anul acesta25271

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00