A+ R A-

MARTIE 2017

 
 
 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   07.03.2017
 
 
Stimate Domn,

Vă invităm cu drag să descoperiți pe larg subiectele pe care vi le-am pregătit în ediția de astăzi a Newsletter-ului nostru:

  • Testul practic DLG trecut cu brio de presa de balotat VARIANT 485 RC PRO
  • Update despre încărcătoarele telescopice CLAAS SCORPION
  • Ofertă specială pentru CLAAS GPS PILOT S7
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
Pentru orice informații și oferte personalizate specialiștii noștri vă stau ca întotdeauna cu plăcere la dispoziție:
 
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A.
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu
Tel. +40246.210.601
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv Class SRL
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A.
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL
Tel.+40744.487.560
Filiala Călărași
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea
Tel.+40748.238.127
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 
Presa pentru baloți rotunzi CLAAS VARIANT 485 RC PRO a primit sigla de calitate „APROBAT DLG”
 
Presa pentru baloți rotunzi CLAAS VARIANT 485 RC PRO a primit sigla de calitate „APROBAT DLG”
 
După efectuarea unor teste practice cuprinzătoare, presa pentru baloți rotunzi VARIANT 485 RC PRO de la CLAAS a primit mult râvnita siglă de calitate „APROBAT DLG” din partea Societății Germane pentru Agricultură (DLG). Programul de testare a inclus o serie de verificări practice, teste funcționale cu furaje de iarbă și paie și evaluarea directă de către fermieri a caracteristicilor de funcționare. Și performanța presei de balotat la turație redusă a prizei de putere a fost evaluată. Raportul de testare final din partea DLG confirmă rezultatele bune obținute de VARIANT 485 RC PRO.

Noua presă cu cameră variabilă pentru baloți rotunzi

Noua gamă de prese cu cameră variabilă CLAAS VARIANT 400 pentru baloți rotunzi este prevăzută cu o serie de îmbunătățiri de design în ceea ce privește fluxul de material recoltat, forma și legarea baloților. Toate acestea au fost analizate riguros în timpul testelor practice extinse realizate de DLG, atât pentru furajele de iarbă, cât și pentru paie. Testele au fost efectuate asupra unui model VARIANT 485 cu unitate de tăiere ROTO CUT și podeaua tocătorului PRO cu coborâre hidraulică.

Randament ridicat

Vitezele mai mari ale curelei la turația nominală a motorului, vitezele mai mari de deschidere și închidere a ușii din spate și alte îmbunătățiri tehnice au fost concepute pentru a crește randamentul pe oră a presei VARIANT 485 RC PRO, lucru pe deplin confirmat de echipa de testare DLG. În cadrul testelor desfășurate pe câmp, aceștia au obținut un randament pe oră, inclusiv timpii de nefuncționare și întoarcere, de 40,4 t de masă verde de furaje cu o viteză de deplasare a presei de balotat de 5,1 km/h și 14 cuțite în funcțiune. Fluxul de material a atins valori remarcabile de 165,4 t/h.

Compresie optimă a baloților

Echipa de testare a fost, de asemenea, impresionată de performanțele de compresie ale presei de balotat CLAAS. La o viteză de deplasare de 3,6 km/h (specificație DLG) și o densitate a baloților de 100% cu șapte cuțite în funcțiune, baloții de furaje au avut o densitate medie de 449,4 kg/m3 masă verde, cu 38,3% masă uscată. Un alt aspect pozitiv remarcat de echipa de testare a fost distribuția uniformă a densității, măsurată pe standul de testare DLG, care a indicat un miez solid al baloților, cu o densitate maximă între miezul și stratul periferic al baloților.

Reducerea semnificativă a consumului de carburant la turații reduse

CLAAS VARIANT 485 RC PRO a obținut rezultate deosebit de impresionante în cadrul testului efectuat la turații reduse ale prizei de putere. Formarea baloților la 800 rpm în loc de 1.000 rpm a redus puterea necesară și consumul de carburant în mai multe condiții de testare cu 12,8% - 27,9% în ceea ce privește masa verde, cu cel puțin același randament și aceeași densitate a baloților.

Apreciere din partea utilizatorilor

În cadrul testelor practice ale caracteristicilor de funcționare efectuate de șase fermieri, presa de balotat a fost evaluată din punct de vedere al cuplării și decuplării, operării și setării, calității baloților, calității lucrului, precum și al curățeniei și întreținerii. Calificativul general acordat de utilizatori pentru toate aceste criterii de testare a fost „bun” (2,2). Aceștia au evidențiat opțiunile bine structurate de setare, cu meniuri intuitive și utilizare fără probleme a terminalului ISOBUS.

DLG este o organizație apolitică din sectorul agricol. Sigla de calitate acordată de DLG-Test Center Technology and Farm Inputs este sinonimă pe piață cu validarea imparțială a calității superioare a produselor. Raportul complet de testare va putea fi descărcat începând cu luna martie de pe pagina www.dlg.org/ernte.html
 

 
CLAAS SCORPION. Confort sporit, manevrare facilă și sigură
 
CLAAS SCORPION. Confort sporit, manevrare facilă și sigură
 
CLAAS și-a prezentat la târgul Agritechnica 2015 noua gamă de încărcătoare telescopice SCORPION ce respectă prevederile standardului de emisii Stage IV (Tier 4), ridicând astfel ștacheta în materie de performanță a motorului și confort. Cele mai noi modele ale gamei sunt disponibile acum spre vânzare și sunt echipate cu o serie de funcții noi și dotări suplimentare pentru un nivel sporit de confort și o manevrare mai simplă. Printre acestea se numără, de exemplu, o funcție de scuturare pentru lucrul cu cupa, elementul de cuplare multiplă pentru atașarea și detașarea rapidă a implementelor și opțiuni de anvelopare suplimentare.

Încărcătoarele telescopice sunt esențiale pentru manipularea materialelor în cadrul fermelor moderne. Utilizatorii își doresc îndeosebi performanțe ridicate, un nivel înalt de rentabilitate și confort sporit pentru operator, iar gama CLAAS SCORPION îndeplinește perfect toate aceste cerințe. Cu o înălțime de ridicare între 6,15 m și 8,75 m și o capacitate de ridicare între 3,0 t și 5,5 t, gama extinsă SCORPION include soluția adecvată pentru orice fermă. Toate modelele SCORPION sunt dotate cu un motor diesel Deutz cu patru cilindri, în varianta Stage IV (Tier 4). Acestea sunt prevăzute, de asemenea, cu sisteme CLAAS cu eficiență dovedită, precum SMART ROADING și SMART HANDLING pentru o tehnologie de propulsie deosebit de inteligentă, un plus de confort și o utilizare simplă în orice mediu de lucru.

Noua funcție de scuturare facilitează descărcarea cupei

Sistemul SMART HANDLING se caracterizează printr-o fiabilitate operațională sporită și funcții standard de ajustare automată a nivelului de confort al operatorului pentru toate încărcătoarele telescopice CLAAS, ușurând astfel numeroase sarcini ale operatorului. O noutate pentru gama SCORPION este funcția de scuturare a cupei, care facilitează descărcarea acesteia în cazul lucrului cu materiale umede sau lipicioase, precum îngrășământ, compost sau pământ. Brațul poate fi mișcat în continuare fără probleme atunci când este activată funcția de scuturare. Această funcție este activată printr-o combinație de taste de pe joystick, astfel încât operatorul o poate porni sau opri în orice moment în timpul operațiunilor desfășurate.
 
 
În plus, prin intermediul SMART HANDLING, operatorul poate comuta cu ușurință între modul cupă, modul stivă, ridicarea verticală şi modul manual. O altă funcție automată nouă este revenirea cupei, cu ajutorul căreia operatorul poate programa în orice moment o poziție de revenire a cupei, urmând ca aceasta să revină automat în poziția respectivă prin simpla apăsare a unui buton.

Element nou de cuplare multiplă pentru montarea/demontarea facilă și rapidă a implementelor

CLAAS oferă acum elementul de cuplare multiplă ca dotare opțională pentru toate modelele SCORPION. Alături de butonul de depresurizare de pe capul de antrenare, acesta permite conectarea și deconectarea mai simplă și mai rapidă a racordurilor hidraulice la schimbarea implementelor. Elementul de cuplare multiplă și-a dovedit deja eficiența pe tractoarele CLAAS cu încărcătoare frontale, CLAAS fiind primul producător care oferă această opțiune din fabrică pentru încărcătoare telescopice. Noul element de cuplare multiplă este disponibil în varianta dublă sau cvadruplă.
 
 
Alte opțiuni noi pentru gama actuală SCORPION includ anvelopele solide Michelin BibLoad și sistemul de analiză a performanței și documentare CLAAS TELEMATICS cu eficiență dovedită. Noile anvelope BibLoad sunt ideale pentru utilizarea încărcătoarelor telescopice pe suprafețe dure, cum ar fi zonele asfaltate din jurul fermei. În funcție de model, sunt disponibile și anvelopele Michelin 460/70 R24 sau 500/70 R24.

Sistemul de propulsie

Toate modelele SCORPION sunt propulsate de noua generație de motoare diesel Deutz. Motoarele din dotarea modelelor SCORPION 7050 până la 6030 generează un cuplu mai ridicat (+4%) și dezvoltă o putere mai mare (+11%) comparativ cu unitățile anterioare. Motoarele ce propulsează încărcătoarele telescopice SCORPION dezvoltă o putere între 100 kW/136 CP în varianta de bază și 115 kW/156 CP pentru cele două modele vârf de gamă SCORPION 7055 și 9055. Toate motoarele sunt prevăzute cu un catalizator de oxidare diesel (DOC) și reducere catalitică selectivă (SCR) cu AdBlue pentru controlul emisiilor. Cele mai performante modele sunt echipate standard și cu un filtru de particule diesel (FPD).

Dinamică optimă de operare cu VARIPOWER și SMART ROADING

Opțional, modelele SCORPION actuale pot fi echipate cu transmisia hidrostatică inteligentă VARIPOWER. Această transmisie continuu variabilă este complet automată și permite obținerea unui cuplu optim pentru întreaga gamă de turații ale motorului modelului SCORPION, până la viteza maximă de deplasare de 40 km/h. Opțional, modelele SCORPION 7044 - 9055 pot fi oferite ca variante cu o viteză maximă mai mică, de 30 km/h și o putere de propulsie mai mare. Modelele 7055 și 9055 sunt prevăzute cu transmisia VARIPOWER PLUS, care include de asemenea funcția SMART ROADING. SMART ROADING sporește eficiența, turația motorului fiind redusă automat la atingerea vitezei maxime de deplasare pe șosea. Astfel, consumul de carburant și nivelul de zgomot sunt reduse, în timp ce puterea motorului rămâne constantă. La cerere, funcția SMART ROADING este disponibilă opțional și pentru modelele SCORPION 7035 - 6030.

Cabina: siguranță sporită și o mai bună orientare

Printre dotările de siguranță și de confort ale încărcătorului telescopic SCORPION se numără treptele reglabile, anti-alunecare și un mâner suplimentar pe montantul B pentru accesul și ieșirea mai ușoară din cabină. Modelele 9055, 7055, 7050 și 7044 sunt echipate, de asemenea, cu o frână de parcare electronică, integrată în cotieră, pentru un acces facil. Pentru un plus de siguranță, frâna de parcare este acționată automat prin intermediul unui comutator de contact pentru scaun de fiecare dată când operatorul iese din cabină. Și eliberarea frânei este foarte simplă – operatorul nu trebuie decât să acționeze simultan frâna/pedala de frânare progresivă și butonul de comandă pentru mers înainte/înapoi. În plus, toate afișajele pentru instrumente sunt integrate în montantul A al cabinei și sunt codate prin culori. Astfel, operatorul poate monitoriza diferitele stări de funcționare ale utilajului în timpul lucrului. Mai mult, pentru modelele SCORPION 9055 - 7044, pe acoperișul utilajului este instalată standard grila FOPS (Falling Object Protective Structure), pentru o vizibilitate optimă și mai mult spațiu pentru cap.

Toate utilajele și noile opțiuni din gama SCORPION sunt acum disponibile spre vânzare.
 

 
Sistemele de ghidare CLAAS. Intuitive, fiabile, precise. 
CLAAS GPS PILOT S7. Preț Promo: 1699 EUR
 
Sistemele de ghidare CLAAS. Intuitive, fiabile, precise.  CLAAS GPS PILOT S7. Preț Promo: 1699 EUR
 
Sistemul nostru CLAAS GPS PILOT vă susține în activitatea desfășurată în câmp. Precizia maximă este acum mai ușor de obținut.
  • Creați un traseu identic cu cel anterior.
  • Profitați la maxim de lățimea de lucru.
  • Reduceți suprapunerile.
  • Economisiți timp important de lucru și puteți lucra chiar și în timpul nopții.
  • Creșteți rentabilitatea lucrului în fermă.
 
 
Terminalul de comandă CLAAS S7  poate fi adaptat la mai multe  sisteme de ghidare CLASS, atât manuale, cât și automate.

Receptorul poate funcționa cu semnal de la sateliții geostaționari,  cât și de la stațiile de corecție montate la punct fix.

Varianta standard funcționează cu semnalul de corecție EGNOS, iar  semnalele OMNISTAR, BASELINE și RTK sunt disponibile opțional.  De asemenea, dacă doriți, recepția sistemului de navigație GLONASS  poate fi activată opțional.
 
 
CLAAS S7 este ideal pentru fermieri. Cu ecranul său tactil de 17,8 cm  și meniul intuitiv, acesta încorporează cea mai recentă tehnologie, iar  operarea simplă îl face rapid și ușor de utilizat.

*Prețurile sunt fără taxe și se supun unor termene și condiții. Imaginile sunt cu titlu de prezentare.
 

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:196
Vizite ieri:150
Luna aceasta::2929
Luna trecuta:3485
Anul acesta25271

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00