A+ R A-

Martie 2018

 
 
 
Noutãți de la CLAAS.
 
Noutãți de la CLAAS.   01.03.2018
 
 
,

CLAAS a început să producă propriile încărcătoare frontale pentru tractoarele sale din anul financiar 2009. Cererea crește în mod constant, până în prezent fiind vândute peste 15.000 de încărcătoare frontale CLAAS.În acest număr al Newsletter-ului nostru, vă prezentăm noua versiune de bază FL E, precum și versiunile consacrate FL și FL C îmbunătățite cu numeroase funcții noi pentru un plus de confort și o funcționare mai eficientă. 
 
 
Finn Petersen
Director General
 
 
Luigi Radu
Director Vânzări și Marketing
 
CLAAS oferă o gamă largă de utilaje pentru manipularea materialelor agricole în cadrul fermelor, de la încărcătoare frontale autopropulsate și încărcătoare telescopice până la remorci de transport și remorci autoîncărcătoare, precum și tractoare cu încărcătoare frontale. CLAAS și-a extins gama de produse prin dezvoltarea noii cupe SMART PUSH care oferă avantaje suplimentare clienților. Soluția SMART PUSH este unică pe piață prin faptul că încărcătura poate fi descărcată fără a fi necesară bascularea cupei. În schimb, materialul este împins pur și simplu în exterior, asigurând astfel înălțimi de descărcare mai mari pentru modelele de încărcătoare frontale autopropulsate TORION de dimensiuni mici și medii, dar și pentru tractoarele CLAAS cu încărcătoare frontale. Veți putea afla mai multe detalii în continuarea acestui material.

Nu în ultimul rând, dorim să vă prezentăm bursele și premiile acordate de către Fundația Claas Stiftung la sfârșitul anului 2017 tinerilor studenți de la universități din Europa, pentru valoroasele proiecte de diplomă în domeniul tehnicii agricole. Ne bucură faptul că printre câștigători se numără și trei studenți de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara. Mai multe detalii veți găsi în continuarea acestui Newsletter.

Pentru orice informații și oferte personalizate partenerii noștri de vânzări vă stau cu plăcere la dispoziție:
 
CLAAS Timişoara:  
Dealer S.C.Agrocomerț Holding S.A. 
Tel.+40746.088.300
Filiala Satu Mare 
Tel.+40752.230.609
Filiala Oltenia 
Tel.+40746.088.302
Filiala Cluj 
Tel.+40746.155.177
Filiala Mureş 
Tel.+40755.043.524
Filiala Alba 
Tel.+40755.043.518
   
CLAAS Alexandria:  
Dealer: S.C. Proinvest SRL 
Tel.+40741.094.047
Filiala Buftea 
Tel.+40740.303.577
Filiala Giurgiu 
Tel. +40745.057.385
 
   
CLAAS Brăila:  
Dealer: S.C. Serv-Claas SRL 
Tel.+40728.028.834
Filiala Vaslui 
Tel.+40725.347.881
S.C. Ursa Mare SRL Suceava 
Tel.+40751.260.410
S.C. Tehnoland Urziceni SRL 
Tel.+40722.347.100
S.C. Agricola 96 Țigănași S.A. 
Tel.+40762.207.641
 
   
CLAAS Constanţa:  
Dealer S.C. Proagroservice SRL 
Tel.+40759.033.978
Filiala Călărași 
Tel.+40744.682.634
Filiala Tulcea 
Tel.+40758.033.224
 
 
Parteneri CLAAS pentru finanțare cu dobândă subvenționată:
 
 
Cu stimã,
Finn Petersen
 

 

Încărcătoarele frontale CLAAS, mult îmbunătățite, plus o nouă versiune de bază, FL E

 
Încărcătoarele frontale CLAAS - îmbunătățite, plus o nouă versiune de bază, FL E
 
Peste jumătate din tractoarele ARION 400 sunt în prezent comercializate echipate din fabrică cu suporți de montare pentru încărcătoarele frontale. Cu cea mai nouă generație de încărcătoare frontale, CLAAS își demonstrează experiența în materie de tehnologie pentru manipularea materialelor, care include deja o gamă extinsă de remorci pentru transportul furajelor și remorci autoîncărcătoare, încărcătoare telescopice și încărcătoare frontale autopropulsate. 

Noile versiuni de bază: FL 40 E - FL 100 E

Cu încărcătorul frontal FL E, CLAAS oferă acum o versiune nouă, a treia, pentru fermieri care caută încărcătoare frontale simple, dar de înaltă performanță pentru tractoare cu o putere între 45 și 120 CP. Încărcătoarele frontale FL E pot fi echipate cu tiranți mecanici cu auto-nivelare și sunt prevăzute cu sistemul eficient FITLOCK cu blocare manuală pentru instalarea și demontarea simplă a brațelor de ridicare. Un sistem de blocare automată de pe cadrul pentru implemente asigură montarea confortabilă a cupelor și a altor implemente. Sistemul se blochează automat atunci când este înclinat capul de antrenare, astfel încât operatorul nu trebuie să mai iasă a doua oară din cabină. Noul model FL E este disponibil opțional și cu conexiuni hidraulice suplimentare pentru o a treia funcție, care permite utilizarea graiferelor sau a altor implemente hidraulice. Este disponibil, de asemenea, sistemul de amortizare a vibrațiilor SHOCK ELIMINATOR cu eficiență dovedită în prevenirea vibrațiilor în timpul transportării încărcăturilor grele pe încărcătorul frontal.
prin încărcătorul frontal FL E, CLAAS oferă acum o versiune nouă, a treia, pentru fermieri care caută încărcătoare frontale simple, dar de înaltă performanță pentru tractoare cu o putere între 45 și 120 CP.
 
Imagine: prin încărcătorul frontal FL E, CLAAS oferă acum o versiune nouă, a treia, pentru fermieri care caută încărcătoare frontale simple, dar de înaltă performanță pentru tractoare cu o putere între 45 și 120 CP.
 
Modelul FL C cu confort sporit

FL C, modelul de bază precedent cu tiranți mecanici cu auto-nivelare, este prevăzut cu multe funcții noi pentru mai mult confort și o funcționare mai eficientă, fapt care îl poziționează mult mai aproape de modelul de top, FL. Prin urmare, gama de modele a fost extinsă prin adăugarea modelului FL 140 C, cu înălțimea de încărcare extinsă la 4,5 m. În plus, conductele hidraulice ale tuturor modelelor FL C noi sunt amplasate în cadru, pentru protecție împotriva deteriorării și o durată de viață mai mare. La fel ca modelul de top FL, noul FL C are picioare de sprijin care se pliază sub brațele de ridicare. Brațele de ridicare ale încărcătorului frontal pot fi instalate și demontate în mod confortabil datorită sistemului complet automat FITLOCK cu eficiență dovedită. La fel ca în cazul modelului FL, modelele FL 60 C - FL 120 C pot fi echipate opțional cu cilindri de ridicare mai puternici, sporind capacitatea de ridicare cu aproximativ 300 kg față de versiunea standard.

Încărcătorul frontal FL cu noua opțiune pentru sporirea capacității de ridicare

Noua gamă FL oferă numărul maxim de echipamente opționale pentru utilizări extrem de solicitante. Spre deosebire de modelele FL C, toate încărcătoarele frontale FL sunt disponibile cu binecunoscutele echipamente opționale pentru sporirea performanței. Acestea includ tiranții hidraulici PCH cu auto-nivelare, sistemul ACS de revenire automată a cupei și sistemul SCS care sincronizează a treia funcție cu încărcarea și bascularea. Sistemul SCS asigură mai mult confort și sporește ritmul de lucru, fiind adecvat pentru lucrări care implică cupe cu gheare sau implemente similare, deoarece bascularea și deschiderea graiferului nu trebuie să fie efectuate în secvențe separate. De asemenea, modelele FL 60 - FL 120 pot fi echipate acum opțional cu cilindri de ridicare mai puternici, sporind capacitatea de ridicare cu aproximativ 300 kg față de versiunea standard.

Află mai multe despre noua gamă de încărcătoare frontale CLAAS FL, FL C și FL E apelând la partenerii autorizați de vânzări CLAAS.
 

 
CLAAS prezintă noua cupă cu sistem SMART PUSH
 
CLAAS prezintă noua cupă cu sistem SMART PUSH
 
Principiul SMART PUSH

Componenta de bază a cupei SMART PUSH este panoul detașabil din spate care poate fi acționat cu ușurință cu ajutorul celui de-al treilea circuit de comandă. Pentru a goli cupa, operatorul trebuie doar să o aducă în poziția dorită, de exemplu deasupra remorcii de amestecare sau în punctul de alimentare a unei instalații de biogaz, și apoi să împingă conținutul acesteia, menținând-o în poziție orizontală. Acest lucru permite golirea cupei fără a fi necesară bascularea. Astfel, operatorul poate deține în permanență controlul total asupra procesului de descărcare, controlând în mod optim cantitatea de material descărcată.  
Panoul spate al cupei SMART PUSH cu acționare hidraulică împinge în afară conținutul cupei.
 
Imagini: Panoul spate al cupei SMART PUSH cu acționare hidraulică împinge în afară conținutul cupei.
 
Protecție hidraulică la suprasarcină

Cantitatea de material preluată este aceeași ca în cazul unei cupe standard, cu funcția standard de protecție hidraulică la suprasarcină, care previne orice erori operaționale. Sistemul de protecție funcționează complet independent față de comenzi și rămâne funcțional chiar dacă sunt decuplate conexiunile hidraulice.  

Înălțimi mai mari de descărcare pentru modelele mai mici de încărcătoare frontale și tractoare

Având în vedere că nu mai este necesară bascularea cupei SMART PUSH, sunt posibile înălțimi mai mari de descărcare utilizând aceleași modele de încărcătoare frontale și tractoare, până acum acest lucru fiind posibil doar cu modelele de dimensiuni mari. Acest lucru este foarte util în special pentru utilajele multifuncționale utilizate în cadrul multor ferme, de exemplu pentru încărcarea remorcilor de amestecare sau vehiculelor de transport cu pereți înalți. În plus, operatorul are o vizibilitate optimă asupra cupei și încărcăturii în timpul procesului de descărcare controlat hidraulic.

Cupa SMART PUSH pentru materiale vrac, pentru capacitate de încărcare mai mare

Cupa SMART PUSH pentru materiale vrac reprezintă o alternativă pentru cupa tradițională cu basculare, care limitează în mod frecvent capacitatea de încărcare a încărcătoarelor frontale mai mici, având în vedere greutatea mare la gol. În schimb, utilizarea cupei SMART PUSH asigură utilizarea completă a capacității de încărcare a autovehiculului de bază. În plus, pentru cupa SMART PUSH este necesar un spațiu mai mic la nivelul punctului de descărcare decât pentru cupa cu basculare, deoarece poziția acesteia nu se schimbă și are o decalare mult mai mică a centrului de greutate. Aceasta înseamnă că poate lucra mult mai ușor în clădirile cu înălțime mică din cadrul fermei. 

Este disponibilă și cu gheare la partea superioară

Cupa SMART PUSH poate fi achiziționată și cu gheare la partea superioară, care necesită tot un singur circuit hidraulic de comandă suplimentar. La începutul descărcării este deschis doar brațul cu gheare. Materialul este împins în mod automat de panoul din spate în momentul în care brațul cu gheare atinge un anumit unghi. Rezultatul este coordonarea optimă dintre deschiderea ghearelor și împingerea materialului în afară. Cupa SMART PUSH poate fi achiziționată pentru modelele CLAAS TORION de dimensiuni mici și medii, precum și pentru tractoarele CLAAS cu încărcător frontal FL80 - FL250. Volumul cupei variază între 1.760 l pentru modelele mici și 4.100 l pentru modelele de dimensiuni medii. 

Noile cupe CLAAS SMART PUSH având capacitatea totală (cupă + conținut) de 1,8 t sau mai mare sunt disponibile în exclusivitate la dealerii CLAAS începând cu 1 ianuarie 2018.
 

 
Premii pentru tinerele talente din domeniul ingineriei agricole
 
Premii pentru tinerele talente din domeniul ingineriei agricol
 
Fundația Claas a fost înființată în anul 1999 cu scopul de a promova educaţia şi cercetarea în domeniul ingineriei agricole şi în alte domenii afiliate cum ar fi specializările inginereşti şi economice.

Începând cu anul 2012, Fundația Claas Stiftung Germania a hotarât ca în fiecare an să dea burse și premii celor mai talentați studenți din Europa, de la universitățile partenere, pentru valoroasele lor proiecte de diplomă în domeniul tehnicii agricole. De atunci și până în prezent studenții români de la USAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timișoara au confirmat prin proiecte de diplomă de excepție în fiecare an.

Anul acesta, Fundația Claas a acordat din nou burse și premii în valoare de peste 45.000 Euro tinerelor talente cu calități excepționale din Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Slovacia, Rusia, Polonia și România, din domeniul științelor agricole, științelor tehnice și administrarea afacerilor în agricultură. Decernarea premiilor a avut loc la Fundația Claas din Harsewinkel, Germania, în data de 18 octombrie 2017. 

Au fost atribuite burse tinerilor talentați din domeniul științelor agricole pentru tezele lor de absolvire în inginerie agricolă. Pe parcursul ceremoniei de decernare a premiilor, studenții și-au prezentat tezele și detalii despre domeniile lor de cercetare. Suspansul a durat chiar până în ultimul moment, pentru ca doar atunci candidații la burse au aflat ce premiu au primit. Sarcina acordării certificatelor, așteptate cu nerăbdare, a fost preluată de către domnul Helmut Claas, Președintele Consiliului de Administrație al Fundației Claas. 

La finalul ceremoniei de premiere, câștigătorii premiilor, consiliul de administrație și juriul s-au întâlnit pentru o fotografie de grup.

Au fost acordate următoarele premii individuale:

Burse: Bursele Helmut Claas sprijină studenții de la disciplinele de inginerie generală și pe aceia care își completează studiile obținând diplome în managementul afacerilor.

Premiul 1: Locul 1 constituit dintr-o bursă în valoare de 7200 euro a fost acordat lui Dagmar Wicklov, studentă la specializarea “Agricultură ecologică” de la universitatea din Kassel, Witzenhausen. Lucrarea ei de licență a implicat o evaluare a afacerii și o analiză a teoriei sistemului de creștere a vițelului legat de mamă în fermele ecologice de creștere a bovinelor de lapte.

Premiul 2: Hubertus Kleuter, student la “Științe agricole” la specializarea de “Inginerie” de la Universitatea de Științe Aplicate din Osnabrück a câștigat cel de-al doilea premiu în valoare de 6000 euro. Teza lui de masterat a fost o analiză a beneficiilor senzorilor NIR pentru distribuirea îngrăsămintele lichide comerciale.

Premiul 3: Lui Tobias Rapp de la Universitatea din Hohenheim i s-a acordat premiul al treilea în valoare de 4800 euro. Teza lui de masterat s-a ocupat cu măsurarea vitezei de curgere și crearea unui profil de curgere într-un fermentator de biogaz, pentru un agitator bionic nou dezvoltat, analizat independent de vâscozitate.

Premiul 4: Premiul al patrulea în valoare de 3600 euro a fost acordat lui Simon Wolfram de la Universitatea din Kassel,Witzenhausen. El a studiat relevanța și posibilitățile viitoare de utilizare a insectelor ca produs alimentar și furaj în Europa, cu accent pe Germania.

Premiile Bonus: Patru premii bonus, fiecare valorând 1500 euro, au fost acordate în plus la bursele anuale studenților de la Universitatea Tehnică din Aachen (Germania), Universitatea Harper Adams (Marea Britanie), Universitatea Umwelt Nurtingen-Geislingen  (Germania) și Universitatea de Technologie și Științe economice din Budapesta (Ungaria).

Premiile internaționale pentru studenți: Premiile internaționale pentru studenți, fiecare valorând 4500 euro în total (locul I, II si III), au fost acordate studenților de la Universitatea de Științe Agricole și  Medicină Veterinară din Timișoara (România), Universitatea de Technologie și Științe economice din Budapesta (Ungaria), Universitatea din Wageningen (Olanda),  Universitatea de Agricultuăa din Nitra (Slovacia), Universitatea Angel Kanchev din Ruse (Bulgaria), Universitatea Agrara de Stat Kuban (Rusia) și  Universitatea din Poznan (Polonia).

Anul acesta premiile internaționale Helmut Claas atribuite Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara au fost câștigate de către: Silviu Ioan Petică, premiul I în valoare de 2000 Euro, cu lucrarea “Studii comparative între combinele John Deere seria W de ultimă generație și combina CASE, generație 1986. Construcția unui cărucior pentru transportul headerului”; premiul II a fost luat de studentul Gerhard Sebastian Mutila cu lucrarea “Optimizarea tehnologiei de mecanizare la cultura porumbului în zona Oravița” care a intrat în posesia unui premiu de 1500 Euro; premiul III a fost câștigat de studentul Gergo David Nagy cu lucrarea “Studii comparative între tractoarele John Deere seria 8000, de ultimă generație și tractorul John Deere din seria 4000, generația 1991 “ care a intrat în posesia unui premiu de 1000 Euro. Silviu Ioan Petică și Gergo David Nagy au terminat specializarea “Agricultura”, în domeniul “Științe agricole”, iar Gerhard Sebastian Mutila specilizarea “Mașini și Instalații pentru Agricultură și Industrie Alimentară”, în domeniul “Inginerie Mecanică” în cadrul Facultății de Agricultură din Timișoara. Studentul Silviu Ioan Petică a fost prezent în perioada 17 - 18 octombrie 2017 la Ceremonia de decernare a premiilor Helmut Claas 2017 la Centrul Technoparc CLAAS din Harsewinkel, Germania, unde a fost premiat chiar de către domnul Helmut Claas.

Înainte de decernarea premiilor, în dimineața zilei de 18 octombrie, premianții din acest an au avut posibilitatea să viziteze fabrica CLAAS din Harsewinkel, unde au putut să vadă tehnica de ultimă generație și linii tehnologice la cele mai înalte standarde. Acest moment pentru ei a însemnat afirmarea la început de carieră în domeniul mecanicii agricole, agriculturii și administrării afacerilor în agricultură.
 

 
         
Contact
CLAAS Regional Center
South East Europe
Sos. Bucuresti - Urziceni Nr. 68 C Birou1
077010 Comuna Afumati
Ilfov, România
Nr. Registrul Comertului: J23/1468/2012
Cod fiscal : RO 30247372

E-Mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
Internet: www.claas.ro
   
Conducerea companiei:
Thomas Böck*
Lothar Kriszun*
Hans Lampert*
Hermann Lohbeck
Bernd Ludewig
Jan-Hendrik Mohr
*Director Executiv al Helmut Claas GmbH

Preşedintă a Consiliului de Supraveghere:
Cathrina Claas-Mühlhäuser

Preşedinte al comitetului de acţionari:
Helmut Claas

CIF: DE 160 410 788

Cursul BNR

  curs valutar oferit de: cvbnr.ro

Vizitatori


Vizite azi:89
Vizite ieri:94
Luna aceasta::1909
Luna trecuta:3326
Anul acesta20766

Contact

Sos. Tulcei nr. 34, Ovidiu
jud. Constanta, Romania
Tel: 0241.255.930
Fax: 0241.255.022
Mob: 0758.033.227

ORAR FUNCTIONARE:
L-V 08.00-16.00, S-D Inchis

ORAR DE VARA:
L-V 07.30-18.00, S-D 08.00-14.00