Sistem cu șenile TERRA TRAC

Categories: ,

Sistem cu șenile TERRA TRAC

Informații generale, testare și testimoniale.


Construit pe baza experienței.

Pe teren sigur.

Un sol sănătos și fertil reprezintă baza unei recolte bune. Nicio tehnologie agricolă sau de cultivare nu va avea succes dacă solul nu este într-o stare impecabilă. În practică, este necesară respectarea intervalelor scurte de timp pentru arat, însămânțat și recoltat, cu cel mai ridicat nivel de performanță a utilajelor.

Echipele de cercetare și dezvoltare CLAAS îndeplinesc aceste cerințe de peste 30 de ani. În fiecare zi, inginerii noștri se confruntă cu sarcina de a asigura protecția optimă a solului, performanțe ridicate și de a respecta, în același timp, prevederile legale. Deși solicitările privind utilajele noastre sunt extrem de diverse, acordăm întotdeauna o importanță specială menținerii sănătății solului.

Confortul ridicat la rulare, viteza mare de deplasare pe șosea, ghidarea simplă a implementelor frontale și stabilitatea direcțională excelentă: acestea sunt caracteristicile care au convins fermierii și contractorii din agricultură din întreaga lume timp de peste 20 de ani. Astăzi, șenilele CLAAS TERRA TRAC oferă cea mai bună combinație între tracțiune și eficiență, presiune redusă asupra solului și protejarea brazdelor de iarbă.

Bazându-ne pe experiența acumulată în cele peste două decenii de utilizare în condiții reale, dificile pentru combinele de recoltat CLAAS LEXION, suntem pregătiți să trecem la următorul nivel. În cadrul târgului Agritechnica din noiembrie 2017, sub motto-ul „It’s All About The Soil”, vom prezenta sistemul îmbunătățit de șenile TERRA TRAC pentru combina de recoltat furaje JAGUAR și pentru tractorul de mari dimensiuni AXION 900.

Eu însumi am coordonat dezvoltarea acestei tehnologii timp de mai mulți ani și sunt convins de avantajele practice extraordinare la utilizarea în agricultură.

Helmut Claas, Dipl.-Ing. Dr. h. c.

Solul nostru – o resursă valoroasă.

Solul este cel mai important factor de producție în sectorul agricol. Având în vedere că este o resursă limitată, creșterea randamentului necesară pentru populația în creștere a planetei trebuie obținută cu pământul existent. Cea mai mare provocare în acest sens este sporirea eficienței și creșterea în același timp a sustenabilității. Fermele au dimensiuni tot mai mari și intervalele de timp pentru cultivare și recoltare sunt tot mai scurte. În același timp, utilajele sunt tot mai mari, mai puternice și, prin urmare, mai grele, rezultând o compactare a solului.

Solul este obiectul muncii noastre.

Compactarea cauzată de tractoare sau utilajele de recoltat reduce spațiile dintre porii solului.

Consecințele sunt un deficit de oxigen, exces de apă și un biom redus al solului. Aceste efecte se observă la viitoarele recolte sub forma creșterii întârziate, productivității scăzute și dezvoltării insuficiente a rădăcinilor. Daunele provocate la o singură recoltă se întind pe mai mulți ani. Bineînțeles că aceste daune pot fi reparate. Arătura adâncă, culturile intermediare sau amendarea solului cu calcar vor readuce terenul arabil la nivelul inițial de productivitate pe termen lung. Însă toate aceste măsuri înseamnă bani. Nu ar fi mai ușor să prevenim de la început aceste daune? CLAAS se concentrează pe nevoia de minimizare a efectelor adverse asupra solului chiar din faza de dezvoltare a utilajelor sale. Ne-am stabilit ca obiectiv să protejăm cea mai prețioasă resursă a tuturor fermierilor. Deoarece pentru noi, ca și pentru ei, solul este locul nostru de muncă.

 

TERRA TRAC pentru LEXION

Sistemul de șenile TERRA TRAC și-a dovedit eficiența pe combine de recoltat în cei peste 20 de ani de utilizare pe câmp și este îmbunătățit constant pentru a îndeplini cerințele clienților noștri. În prezent, aproximativ o treime dintre utilajele LEXION și o jumătate din utilajele hibride LEXION sunt echipate cu TERRA TRAC.

 

TERRA TRAC pentru JAGUAR

Bazându-se pe avantajele recunoscute ale șenilelor TERRA TRAC în ceea ce privește protecția solului și tracțiunea, CLAAS este primul producător de combine pentru recoltat furaje care lansează o soluție optimă, integrată din fabrică, pentru protejarea solului și a pajiștilor împotriva daunelor provocate de trecerea utilajelor: noul JAGUAR TERRA TRAC cu protecție la capătul rândului.

 

TERRA TRAC pentru AXION

AXION 900 TERRA TRAC de la CLAAS este primul tractor semișenilat cu suspensie integrală. Principala inovație este includerea sistemului de șenile cu suspensie TERRA TRAC. Acesta se bazează pe tehnologia utilizată pentru combinele de recoltat, dar a fost special adaptat pentru tractoare.

Tehnologie.

Forța de propulsie.

Conceptul de antrenare TERRA TRAC, cu cinematica sa patentată, combină componentele fiabile, durabile cu tehnologia complexă.

  • Antrenare continuă: în locul transmiterii întrerupte a forței de antrenare prin dinți separați, șenilele sunt antrenate în mod continuu.
  • Roți conducătoare mari: roțile conducătoare de mari dimensiuni previn adâncirea rapidă în sol și ieșirea mai ușoară de pe calea formată de utilaj în condiții extreme. În plus, diametrul mare asigură o suprafață mai mare de contact cu șenilele și transmiterea mai eficientă a puterii.
  • Suspensie hidropneumatică: sistemul inteligent de suspensie asigură un nivel ridicat de confort la rulare, reducând în același timp solicitările asupra utilajului. Roțile conducătoare și rolele de sprijin sunt suspendate separat, permițând atingerea unei viteze de până la 40 km/h și creșterea semnificativă a stabilității în viraje.
  • Tensionare automată a șenilelor: șenilele puternice sunt tensionate prin intermediul unui cilindru hidraulic suplimentar, care previne alunecarea. Tensionarea este monitorizată electronic în permanență. Dacă nivelul de tensionare scade, operatorul utilajului este avertizat via CEBIS.

Avantajele.

Conceptul TERRA TRAC a convins fermierii și contractorii din întreaga lume prin următoarele caracteristici:

  • Suprafață mare de contact și o lățime de transport care respectă reglementările privind traficul rutier
  • Prevenirea compactării solului și menținerea structurii acestuia
  • Rezistență mai mică la înaintare, alunecare redusă, consum scăzut de carburant și o stabilitate mai mare pe teren înclinat datorită tracțiunii optimizate
  • Performanțe ridicate în timpul sezonului de recoltare datorită duratei mai lungi de utilizare, chiar și în condiții dificile
  • Urme mai puțin adânci, ce pot fi șterse cu ușurință la următorul arat
  • Loc de muncă confortabil atât pe câmp cât și pe șosea, chiar și la viteze de până la 40 km/h datorită suspensiei complete a șenilelor

Aceste avantaje produc efecte notabile asupra eficienței fermelor/contractorilor din agricultură și oferă un potențial major de economisire. Menținerea unei bune structuri a solului reprezintă baza obținerii unui randament ridicat și reduce la minim cantitatea de îngrășăminte utilizată, deoarece un sol sănătos poate utiliza mai bine nutrienții disponibili față de un sol compactat.

Mai mult, utilizarea sistemului de șenile TERRA TRAC poate reduce consumul de carburant. Aratul poate fi efectuat cu o forță de tracțiune mai mică, având în vedere că nivelul de compactare a solului este mai mic față de cel rezultat în urma utilizării altor sisteme de antrenare din aceeași clasă de greutate. O bună tracțiune a șenilelor crește forța de propulsie și eficiența cu același consum de carburant.

Abordare integrată.

Avantajele conceptului TERRA TRAC sunt evidente și au ieșit la rampă pe combinele de recoltat timp de peste 20 de ani. Pentru a exploata la maxim potențialul acestui sistem, este importantă adoptarea unei abordări integrate cu privire la protecția solului. Aceasta înseamnă o grijă sporită față de sol în cadrul fiecărui proces. Ca o concluzie logică, CLAAS extinde utilizarea acestui concept pentru tractoare și combinele de recoltat furaje, astfel încât fermierii și contractorii din agricultură să poată trata în mod durabil cea mai prețioasă resursă a lor, solul, de la însămânțare până la recoltare.